Az angol válogatott kispadjáról érkezhet Maurizio Sarri utódja

fbl Horizontal
England's manager Gareth Southgate (L) and England's assistant manager Steve Holland embrace after the international UEFA Nations League football match between England and Croatia at Wembley Stadium in London on November 18, 2018. - England beat Croatia 2-1 to qualify for the Nations League semi-finals. (Photo by Ben STANSALL / AFP) / NOT FOR MARKETING OR ADVERTISING USE / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Vágólapra másolva!
Lapértesülések szerint az angol válogatott másodedzője, Steve Holland vehetei át a nyáron Maurizio Sarri helyét a Chelsea kispadján, amennyiben a londoni klub vezetősége idő előtt megköszöni az olasz edző munkáját.

A tavaly nyáron három éves szerződést aláíró olasz szakember alatt annak ellenére is inog a kispad, hogy csütörtökön könnyedén jutott a csapatával az Európa-liga nyolcaddöntőjébe, miután a Stamford Bridge-en 3-0-ra legyőzte a svéd Malmöt. A szurkolók és Roman Abramovics tulajdonos azonban nem felejti el az elmúlt hetek fájó kudarcait: a Bournemouth elleni 0-4, majd a Manchester City elleni 0-6 igazi gyomros volt, de a Manchester United ellen hazai pályán elbukott FA-kupa-nyolcaddöntő (0-2) is fájdalmasan érintette a szurkolókat.

Így aztán Sarrinak bizonyítania kell, ami nem lesz könnyű: vasárnap újra a Cityvel találkoznak, ezúttal a Ligakupa döntőjében, szerdán pedig a Tottenham látogat a Stamford Bridge-re.

Egy újabb súlyos vereség Sarri azonnali menesztését jelentheti.

A csapatot ideiglenesen a másodedző Gianfranco Zola veheti át, nyáron pedig érkezhet Steve Holland.

Lehet, hogy nyáron elválnak Gareth Southgate (balra) és Steve Holland útjai Forrás: AFP/Ben Stansall

Steve Holland hasonló megoldás lehet, mint Ole Gunnar Solksjaer a Manchester Unitednél: annyi különbséggel, hogy a norvéggal ellentétben ő nem játékosként, hanem edzőként töltött el hosszú időt, nyolc évet a Chelsea kötelékében. Dolgozott korosztályos csapatoknál, de volt José Mourinho és Guus Hiddink asszisztense is az első csapat mellett. Ez idő alatt három éven át volt az angol U21-es válogatottat irányító Gareth Southgate segítője, így nem volt váratlan, hogy utóbbi kinevezése után követte őt az angol nagy válogatott szakmai stábjába is.

A Chelsea nem erősítette meg a lapértesüléseket, de sokat mondó, hogy

Holland a MU elleni kupameccsen, majd a Malmö elleni találkozón is a lelátón ült,

de a klub fiataljait is megnézte a Monaco elleni ifi BL-meccsen. Sajtóhírek szerint a londoniak már javában egyeztetnek az angol szövetséggel (FA), hogy Holland milyen formában tudná mindkét munkáját ellátni.

De könnyen lehet az is, hogy az FA-nek kell álláshirdetést feladnia a nyáron, Manchesterből ugyanis már hallani lehetett olyan pletykákat, hogy a MU vezetése szívesen látná Gareth Southgate-et az Old Trafford hazai kispadján.