Vágólapra másolva!
A Chelsea egyre mélyebbre süllyed az utóbbi hetekben. A két manchesteri csapat elleni vereség után újra bizonyítania kellene a csapat olasz menedzserének, Maurizio Sarrinak.

Angol sajtóhírek szerint három meccse maradt bizonyítani az olasznak, aki csütörtökön az Európa-ligában, a Malmö ellen javíthat, majd hétvégén jöhet a Manchester City elleni Ligakupa-döntő.

A Chelsea legutóbb hétfőn kapott ki hazai pályán a Manchester Unitedtől az FA-kupában, előtte bajnokin kapott egy hatost a Manchester Citytől. Előtte ugyan magabiztosan verte a londoni csapat a Huddersfieldet, de korábban Bournemouth-ban kaptak egy négyest, míg az El-ben a Malmö vendégeként nyertek 2-1-re.

A svédek elleni csütörtöki visszavágó előtt beszélt Sarri a kialakult helyzetről. Elmondta, Pedro, Kepa és Zappacosta játéka is kérdéses a svédek ellen.

Sarri elmondta, egyelőre csak az El-lel és a továbbjutással foglalkozik, utána jöhet a Manchester City. Az olasz hozzátette, megérti a szurkolókat, akik a győzelmekhez vannak szokva, ehhez pedig mentális változásra van szükség, nem pedig a felálláson kell változtatni.

Maurizio Sarri Fotó: Csudai Sándor - Origo

Sarri elmondta, miért nem játszatja a helyén a világbajnok védekező középpályást, N'Golo Kantét, szerinte ugyanis ide olyan ember kell, aki gyorsan tud passzolni, Jorginho pedig pont ilyen, akit a Napolitól hozott magával nyáron, a francia pedig így egy sorral előrébb kényszerült. Sokak szerint ez a csapat egyik legnagyobb hibája. Jorginho nem képes irányítani a játékot, miközben Kanté gyakorlatilag szenved a posztján kívül.

Sarri elmondása szerint próbálja orvosolni a gondokat, de ez nem egyszerű úgy, hogy háromnaponta meccset játszik a csapata.

Az angol sajtó már azt is tudni véli, ha nem jönnek az eredmények a következő két-három meccsen, akkor Zinédine Zidane vagy Frank Lampard veheti át az olasz helyét, esetleg Guus Hiddink beugróként.