Mbappé káprázatos gólja elég volt a PSG győzelméhez - videó

Horizontal
Paris Saint-Germain's French forward Kylian Mbappe Lottin celebrates after scoring a goal during the French L1 football match Saint-Etienne (ASSE) vs Paris Saint-Germain (PSG) on February 17, 2019, at the Geoffroy Guichard stadium in Saint-Etienne, central France. (Photo by JEFF PACHOUD / AFP)
Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-bajnokság 25. fordulójának rangadóján az éllovas Paris Saint-Germain Kylian Mbappé 73. percben szerzett gyönyörű góljával 1-0-ra győzött a St. Etienne vendégeként.

A hét közi manchesteri Bajnokok Ligája-mérkőzés után a PSG felforgatott csapattal kezdett a St. Etienne ellen. Két világbajnok, a 41 éves Gianluigi Buffon és a United elleni meccs hőse, a szintén vb-győztes Presnel Kimpembe került kispadra, míg a sérülésből visszatérő Marco Verratti játékát nem kockáztatta Thomas Tuchel vezetőedző.

Remek iramban kezdődött a mérkőzés. A St. Etienne nem ijedt meg a PSG-től, és felvállalta a támadójátékot. A 12. percben Kevin Monnet-Paquet közeli lövése után Alphonse Areolának már bravúrral kellett hárítania. A párizsiak egyetlen komoly helyzetére a 20. percig kellett várni. A csapat legnagyobb sztárja, Kylian Mbappé kapott jó ütemű indítást, majd egy pattanás után, tíz méterről keményen lőtt, de Stephane Ruffier szögletre tolta a labdát.

Ki az a Neymar? Mbappé az ügyeletes kedvenc a Ligue 1-ben Forrás: Paris Saint-Germain/Twitter

A második félidőt lendületesebben kezdte a PSG, a párizsi csapat az 55. percben megszerezhette volna a vezetést. A Manchester United ellen két gólpasszt adó Ángel Di Maria tökéletes ütemben lekészített labdájával Julian Draxler került ziccerbe, de a német középpályás 11 méterről belelőtte a labdát a kivetődő Ruffier-be.

A folytatásban a PSG többet birtokolta a labdát, de igazán kidolgozott helyzete nem akadt.

A 73. percben azonban jött Kylian Mbappé, és egy elképesztő mozdulattal megszerezte a vezetést.

A francia világbajnok támadó Dani Alves védelem mögé beemelt labdáját kapásból, estében lőtte el a jobb felső sarokba.

A 20 éves támadónak ez volt a 19. gólja a 18. bajnoki mérkőzésén ebben a szezonban. Francia játékos legutóbb 45 éve produkált hasonlót a Ligue 1-ben.

Az utolsó húsz percben a St. Etienne megpróbált egyenlíteni, de a PSG rutinból lehozta a találkozó végét. Győzelmével a Paris Saint-Germain 12 pont előnnyel vezet a tabellán a második Lille előtt, ráadásul két mérkőzéssel kevesebbet játszott.

Ligue 1, 25. forduló
St. Etienne - Paris Saint-Germain 0-1 (0-0)
Gólszerző: Mbappé (73.)