Vágólapra másolva!
A magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (OTP Bank Liga) 21. fordulójában a sereghajtó Haladás újra kikapott, ezúttal hazai pályán a Mezőkövesd ellen (1-2), a Diósgyőr hátrányból fordítva verte 2-1-re a Budapest Honvédot, az Újpest legyőzte a Puskás Akadémiát Felcsúton (0-1), míg a Kisvárda-Paks összecsapáson nem esett gól.

Egyre nagyobb bajban a Haladás

A Mezőkövesd 2-1-re győzött a sereghajtó Haladás otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, 21. fordulójában. A találkozó előtt mindkét gárda hat bajnoki óta volt nyeretlen, így Kuttor Attila vezetőedző együttese mozdult el a holtpontról, míg Horváth Ferenc csapata egyre kilátástalanabb helyzetbe kerül, hiszen hátránya már 14 pont a bennmaradást jelentő tizedik helyen álló Diósgyőrrel szemben.

A szombathelyieknek gyakorlatilag már minden hátralevő mérkőzésük élet-halál kérdés, ennek ellenére egyik csapat sem kezdett nagy lendülettel, korán felhangzott a füttykoncert az elégedetlen hazai szurkolóktól. A félidő közepén aztán vezetést szerzett a Haladás, de nem örülhetett sokáig, mert a vendégek néhány perc alatt fordítottak, s a mérkőzést is eldönthették volna.

Drazic előbb a 32. percben használta ki, hogy Király rosszan előre rúgott labdáját Holdampf nem tudta levenni, majd újabb hat perc elteltével egy bal oldali beadás után volt eredményes. A kettő között a szerb támadó még egy ziccert is rontott.

A fordulást követően próbálkozott a hazai csapat, de egészen a hajráig nem jutott el igazi helyzetig, ekkor viszont a kapufa mentette meg a Mezőkövesdet.

OTP Bank Liga, 21. forduló:
Szombathelyi Haladás-Mezőkövesd Zsóry FC 1-2 (1-2)
Szombathely, 1930 néző, v.: Szőts
gólszerzők: Rui Pedro (23.), illetve Drazic (32., 38.)
sárga lap: Bamgboye (48.), Németh Mi. (65.), Ofosu (78.), illetve Meszhi (15.), Szappanos (72.), Vajda (73.)

Haladás: Király - Habovda, Saláta, Jagodics, Németh Mi. - Bamgboye (Németh Má., 73.), Holdampf, Nyári (Ivanov, a szünetben), Ofosu - Rabusic (Gaál, 67.), Rui Pedro

Mezőkövesd: Szappanos - Sillye (Moutari, 87.), Pilár, Szalai, Vadnai - Meszhi, Bertus, Molnár G. (Tóth M., 92.), Pekár (Katanec, 88.) - Vajda, Drazic

Korábbi kispestiek góljával nyert a DVTK a Honvéd ellen

A Diósgyőri VTK – két korábbi kispesti játékos góljával – hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a Budapest Honvédot a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, 21. fordulójában. A bennmaradásért küzdő miskolciak sikerükkel feljebb léptek a kiesést jelentő 11. helyről, egyúttal immár nyolc találkozó óta veretlenek az NB I-ben.

Az első percekben inkább a Honvéd támadott, de hamar kiegyenlítetté vált a játék. A kispestiek negyedóra elteltével mégis előnybe kerültek, de ez nem tett jót a mérkőzésnek, mert a hazaiak lendületét megtörte, a Honvéd pedig a fegyelmezett játékra helyezte a hangsúlyt. Az enerváltan és kissé ötlettelenül futballozó miskolciak az első félidő hajrájában dolgoztatták meg először a rivális kapusát, Grófot.

A folytatásban a DVTK fokozatosan egyre bátrabban játszott, ennek meg is lett az eredménye, mert bő negyedóra után egyenlített az ex-kispesti Vernes találatával. Ezt követően Supka Attila, a vendégek trénere a héten igazolt Ben-Hatira becserélésével jelezte, nem egy pontért érkezett a fővárosi csapat, amely ennek ellenére nem tudott ismét felpörögni.

A DVTK viszont lendületbe jött, és a vezetést is megszerezte egy másik kispesti nevelésű játékosa, Prosser révén, aki ráadásul most mutatkozott be új csapatában.

A dobogós helyekért küzdő Honvéd ugyan támadóbb felfogásban futballozott a hajrában, de veszélyesebb nem lett, sőt inkább a gyors hazai ellentámadások voltak ígéretesek, ám újabb gól azokból sem született.

Amennyiben éppen a veretlenségi sorozatra utaló 7777 néző kilátogatott volna a találkozóra, akkor a DVTK soron következő, március elején esedékes Puskás Akadémia elleni bajnokijára 90 százalékos kedvezménnyel lehetett volna jegyet váltani, de ezúttal 5026 néző foglalt helyet a lelátókon.

OTP Bank Liga, 21. forduló:
Diósgyőri VTK-Budapest Honvéd 2-1 (0-1)
Miskolc, 5026 néző, v.: Németh
gólszerzők: Vernes (61.), Prosser (75.), illetve Danilo (15.)
sárga lap: Vernes (63.), illetve Kukoc (45.), Holender (78.)

Diósgyőri VTK: Bukrán - Polgár, Brkovic, Tamás - Sesztakov, Szabó B., Mazalovic (Prosser, 54.), Hasani, Juhar - Vernes (Géringer, 79.), Mihajlovic (Bacsa, 92.)

Budapest Honvéd: Gróf - Batik, Kamber, Kálnoki Kis - Mezgrani, Szendrei (Ben-Hatira, 67.), Heffler, Gazdag. Kukoc (Májer, 80.) - Danilo (N'Gog, 58.), Holender

Az Újpest öngóllal nyert Felcsúton

A vendég Újpest Bokros öngóljával legyőzte a Puskás Akadémiát szombaton, a Pancho Arénában, a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójában.

Nagy iramban, ám rendkívül sok hibával kezdtek a csapatok. Húsz perc elteltével alábbhagyott a lendület, a Puskás Akadémia és az Újpest nem tudott gólhelyzetet kialakítani a másik kapuja előtt, így nem volt meglepő, hogy gól nélküli döntetlennel vonultak szünetre.

A második félidő elején felpörögtek az események. Egy kósza újpesti előreívelést Bokros Szilárd átfejelt a labdára kimozduló Hegedüs Lajos felett, így öngóllal szerzett vezetést az Újpest.

Szinte a középkezdés után egyenlíthetett volna a Puskás Akadémia, de a ziccerbe kerülő Josip Knezevic lövésébe bele tudott kapni Filip Pajovic, Kire Ristevski pedig kivágta a labdát a gólvonalról. A folytatásban is inkább a hazaiak próbálkoztak, de a vendégvédelem jól zárt, a szórványos újpesti kontratámadásokban pedig több veszély volt.

Az Újpest három döntetlent követően nyert újra a bajnokságban, és a szezonban másodszor győzte le a Puskás Akadémiát.

OTP Bank Liga, 21. forduló:
Puskás Akadémia FC - Újpest FC 0-1 (0-0)
Felcsút, 1412 néző, v.: Bognár T.
gólszerző: Bokros (51. - öngól)
sárga lap: Tamás N. (5.), Bokros (32.), illetve Ristevski (67.)

Puskás: Hegedüs L. - Szolnoki, Hegedűs J., Hadzsijev, Bokros - Balogh B., Urblík, Tamás N. (Sós 59.) - Nagy Zs. (Kiss T. 73.), Knezevic (Arabuli 64.) - Radó

Újpest: Pajovics - Pauljevic, Litauszki, Ristevski, Burekovic - Onovo, Sankovic, Rácz B. (Balázs B. 78.), Nagy D. (Zsótér 83.), Beridze (Simon K. 78.) - Nwobodo

Döntetlen Kisvárdán

A Kisvárda gól nélküli döntetlent játszott a vendég Paks csapatával a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, 21. fordulójában. A hazai csapat sorozatban a hatodik mérkőzésén nem kapott ki, de az egy ponttal a tizedikről a 11. helyre csúszott vissza. Eggyel hátrébb került a Paks is, amely jelenleg a nyolcadik.

Nagyjából kiegyenlített mezőnyjáték zajlott a pályán az első félidőben, nagy helyzet nem volt. A labdáért sokszor kemény párharcok alakultak ki, de gyakran nem jött össze a szabályos szerelés, emiatt sűrűn állt a játék. Egyik csapat sem tudta komoly nyomás alá helyezni ellenfelét, egy-egy távoli lövés jelentett némi veszélyt.

A szünet után negyedóráig tartósan birtokolta a labdát a Paks, de szervezetten védekezett a Kisvárda, ennek ellenére a vendégek kapufáig jutottak.

A 69. percben esett a mérkőzés egyetlen gólja, a játékvezető azonban a hazaiak találatát – amely nagy kavarodás után született – szabálytalanság miatt nem adta meg.

A második játékrészben több volt a feszültség, de továbbra is sokat szabálytalankodtak mindkét oldalon, emiatt nem alakult ki folyamatos játék. A döntetlen megfelelt a mérkőzés képének.

OTP Bank Liga, 21. forduló:
Kisvárda Master Good-Paksi FC 0-0
Kisvárda, 2007 néző, v.: Farkas
sárga lap: Hugo Seco (50.), Lukjancsuk (59.), Karaszjuk (64.), Horváth Z. (89.), illetve Kulcsár (44.)

Kisvárda: Felipe - Lukjancsuk, Kravcsenko, Ene, Vári - Lucas, Karaszjuk - Hugo Seco, Cukalasz, Grozav (Gosztonyi, 66.) - Horváth Z.

Paks: Nagy G. - Kulcsár D., Gévay, Fejes, Szabó J. - Kecskés (Windecker, 84.), Zsidai, Papp - Hahn (Könyves, 63.), Simon A., Bartha (Nagy, 87.)

OTP Bank Liga, 21. forduló:
Debreceni VSC-Ferencváros 2-1 (0-1)
Puskás Akadémia FC-Újpest FC 0-1 (0-0)
Diósgyőri VTK-Budapest Honvéd 2-1 (0-1)
Szombathelyi Haladás-Mezőkövesd Zsóry FC 1-2 (1-2)
Kisvárda Master Good-Paksi FC 0-0

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Paksi FC 23 15 4 4 42-26 16 49
GY
GY
V
GY
GY
I
2.
Ferencvárosi TC 22 15 4 3 59-22 37 48
GY
GY
GY
GY
GY
I
3.
Fehérvár FC 23 12 8 3 42-34 8 39
GY
GY
GY
V
V
I
4.
Puskás Akadémia FC 23 9 6 8 37-26 11 35
V
GY
GY
V
D
I
5.
DVSC 23 9 9 5 31-29 2 32
GY
V
V
GY
V
I
6.
MTK Budapest 23 9 10 4 29-44 -15 31
V
V
V
GY
V
I
7.
Kecskeméti TE 23 9 11 3 32-36 -4 30
GY
V
GY
V
V
I
8.
DVTK 22 8 9 5 35-35 0 29
D
V
V
GY
D
I
9.
ZTE FC 23 8 11 4 33-43 -10 28
GY
D
GY
GY
V
I
10.
Újpest FC 23 8 12 3 29-47 -18 27
V
GY
V
V
GY
I
Teljes lista