Vágólapra másolva!
A vasárnapi meccs után egy nap pihenő járt a Fradi játékosainak. A hétfői esős napon nem lehet sokat tenni, maradt a szauna és a regenerálódás, majd kedden újra a kemény munkáé lett a főszerep.

Munkatársunk helyszíni jelentése a törökországi Belekből.

A Ferencváros továbbra is Törökországban készül, egészen péntekig megy a munka a beleki edzőtáborban. A játékosok vasárnap a Korona Kielce ellen léptek pályára, majd hétfőn szabadnapot kaptak.

A focisták hétfő délelőtt közösen nyújtották meg a fáradt izmokat, majd délután többen a Honvéd Groznij elleni meccsét nézték volna meg, de a nagy esőzés miatt azt végül szerdára halasztották, így maradt a pihenés és a szaunázás.

Gera Zoltán is beállt a játékosok közé Forrás: Balogh Dávid /fradi.hu

A játékosok egyetértettek abban, hogy keményen megdolgoztatja őket Szergej Rebrov, de örömmel végzik el az edzéseket. A változatos edzéseken és a meccseken sem érzik magukat fáradtnak, de edzések után érzik, hogy komoly munkát végeztek el, és a reggeli, rendszeres vérvizsgálat is azt mutatja, nagyon keményen meghajtja őket az ukrán edző.

Kedden újabb két edzés szerepelt a programban, délelőtt inkább a védekezésen, délután pedig a labdatartáson és a támadások építésén volt a hangsúly az erőnléti gyakorlatok mellett.

Külön gyakoroltuk a védekezést is, ugyanis az utóbbi meccseken sok gólt kaptunk, gyakran a tizenhatoson belülre ívelt labdák után, ezeknek a hibáknak a kijavítása került most a középpontba" - mondta el Máté Csaba, az FTC másodedzője.

A szakember hozzátette, a Craiova elleni, pénteki duplameccsnek hála, minden játékos 90 percet tölthet majd a pályán, ennek megfelelően szerdán még kettő, csütörtökön már csak egy edzéssel hangolnak az utolsó felkészülési meccsre.

Máté Csaba, a Ferencváros másodedzője Forrás: Balogh Dávid /fradi.hu

A következő héttől már Budapesten, rendes bajnoki ritmusban zajlanak a foglalkozások, ugyanis a Honvéd ellen, szombathoz egy hétre már kezdődik a tavaszi idény.

Az új játékosok szerencsére jó állapotban érkeztek, ősszel mindenki játszott a maga csapatában, nem volt senkinek meccshiány, bizakodóan várhatjuk a rajtot. Remélem, pénteken sikerül győzelemmel lezárni az edzőtábort" - tette hozzá a Fradi másodedzője.