José Mourinho hatalmas öngólt rúgott

Manchester United Sacks Jose Mourinho 2018 Lisbon Portugal Pedro Fiuza PHOTO FOOTBALL MATCH soccer ball Manchester United Jose Mourinho Manchester United fires 'The Special One' sacks Premier League
File Image: Manchester United's Portuguese head coach Jose Mourinho has been sacked. Manchester United fires 'The Special One' after worst ever Premier League start, in Manchester, England, on December 18, 2018. ( Photo by Pedro Fiúza/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A jelenleg a beIN Sports szakértőjeként dolgozó José Mourinho szerint legnagyobb riválisa, Pep Guardiola elsősorban a pénznek köszönheti a sikert a Manchester Citynél.

A portugál menedzser az Arsenal-Chelsea bajnokit elemezte a stúdióban, amikor a Manchhester Cityre terelődött a téma. Guardiola csapata tavaly elsöprő fölénnyel, a második Unitedre 19 pontot verve nyerte meg a Premier League-et, de Mourinho szerint a siker sokkal inkább volt köszönhető a City kimeríthetetlen anyagi forrásának, semmint a katalán edző zsenialitásának.

Mourinho szerint Guardiola a pénznek köszönheti a sikert Forrás: NurPhoto/Pedro Fiuza/NurPhoto/Pedro Fiuza

"Pep nagyszerű döntéseket hozott, de ezeket a döntéseket a klub támogatta. Zabaleta, Sagna, Kolarov és Clichy nem kellett neki, ezért túladott mindegyikőjükön, és még ugyanazon a nyáron szerzett négy másik szélső védőt. Megtehette, mert támogatták" - utalt Mourinho arra, hogy a City összesen 203 millió eurót (!) költött négy szélső védőre, név szerint Danilóra, Mendyre, Walkerre és Laporte-ra.

A kijelentés több sebből is vérzik, ugyanis a távozó négy védő közül háromnak is lejárt a szerződése, másrészt a City nem négy, hanem három szélső védőt vett azon a nyáron, az eredetileg amúgy középhátvéd Laporte fél évvel később, a téli átigazolási időszakban érkezett.

Mourinho kijelentésével viszont az a legnagyobb baj, hogy úgy beszél, mintha neki nem lett volna meg ugyanez a hátszele a Unitednél, amely a világ egyik legnagyobb bevételét generáló futballklubja, és ahol két év alatt 410 millió eurót költött játékosokra.