Kilencet lőtt a PSG, ebből nyolcat a Neymar-Cavani-Mbappé csatártrió - videó

fbl TOPSHOTS Horizontal FOOTBALL BUST EMBRACE JOY
Paris Saint-Germain's French forward Kylian Mbappe (C) is congratulated by Paris Saint-Germain's Brazilian forward Neymar (R) and Paris Saint-Germain's Uruguayan forward Edinson Cavani (L) after scoring a goal during the French L1 football match Paris Saint-Germain (PSG) vs Angers (SCO), on August 25, 2018 at the Parc des Princes in Paris. / AFP PHOTO / FRANCK FIFE
Vágólapra másolva!
A francia bajnokság 21. fordulójában a Paris Saint-Germain megsemmisítő, 9-0-s verést mért a Guingamp együttesére.

Thomas Tuchel vezetőedző szerint a címvédő a legerősebb összeállításában tudott pályára lépni, az ő irányítása alatt először. Azaz így: Buffon – Kehrer, Silva, Marquinhos, Bernat – Alves, Verratti, Di Maria – Neymar, Cavani, Mbappé.

Gyorsan meg is szerezte a vezetést a PSG, Dani Alves remekül vette észre a beinduló Neymart, aki először mellel átvette a labdát, csinált egy finom esernyőcselt, majd közelről a kapuba pöckölte a labdát.

Tuchel egyébként nem csodálhatta sokáig a kedvenc kezdőjét, ugyanis Verrattit bokasérülés miatt korán le kellett cserélnie.

Az olasz középpályást kórházba kellett vinni.

Ez kissé megzavarta a párizsi csapatot, de a 37. percre rendezték a soraikat. Neymar és Mbappé kipasszolták a teljes Guingamp-védelmet, a végén a francia világbajnok lőtt 12 méterről a kapuba.

A félidő utolsó percében gyakorlatilag eldöntötte a meccset a PSG.

Eboa Eboa cselezgetett életveszélyes helyen, majd elvesztette a labdát, ami Cavaniról Mbappé elé pattant, akinek nem volt nehéz dolga a kapussal szemben.

Ez a három úriember összesen nyolc gólt szerzett egy meccsen Forrás: AFP/Franck Fife

A második félidőben sem vett vissza a Paris Saint-Germain, sőt, csak ekkor indult be igazán. Cavani is betalált kétszer, majd Neymar is meglőtte a második gólját, 6-0-nál a csatártrió mindegyik tagja 2-2 góllal állt.

De ez sem volt elég, az uruguayi center a 75. percben triplázott, a nyolcvanadikban ugyanezt megtette Mbappé is.

A triumvirátus teljesítményébe Thomas Meunier „rondított bele”, amikor a 83. percben feliratkozott a gólszerzők közé. Ezzel beállította a 9-0-s végeredményt, a PSG kivégezte a Guingampot, és 13 pontos előnnyel vezeti a bajnokságot.

Összefoglaló a gólfesztiválról: