Nem zárják ki a Barcelonát a Király-kupából

Levante v FC Barcelona - Copa del Rey Round of 16 FOOTBALL MATCH FCB FC Barcelona Levante UD Camp Nou Stadium Urbanandsport NurPhoto spanish cup Copa del Rey sports news
Leo Messi and Rober Pier during the match between FC Barcelona and Levante UD, corresponding to the 1/8 final of the spanish cup, played at the Camp Nou Stadium, on 17th January 2019, in Barcelona, Spain. (Photo by Joan Valls/Urbanandsport /NurPhoto) --
Vágólapra másolva!
Péntek délután a spanyol szövetség elutasította a Levante óvását, így a Barcelona folytathatja szereplését a Király-kupa negyeddöntőjében, ahol a Sevillával mérkőzik.

A valenciai csapat azért panaszolta be a Barcelonát, mert (szerintük) jogtalanul szerepeltették Juan Brandárizt, ismertebb nevén Chumit a nyolcaddöntő első meccsén.

A szövetség péntek délutáni döntésében elutasította a Levante panaszát - mivel azt a 48 órás leadási határidőn túl nyújtották be -, így a katalán csapat folytathatja szereplését. A Levante ugyanakkor jelezte, hogy kedvezőtlen ítélet esetén a nemzetközi sportdöntőbírósághoz fordul (CAS).

A Barcelona 4-2-es összesítéssel jutott tovább a Levante ellen Forrás: NurPhoto/Joan Valls/Urbanandport/NurPhoto/Joan Valls

Az egész ügy ködös egyébként, mert a katalán lapok kezdettől fogva azzal védekeztek, hogy egy hónapokkal ezelőtt történt szabályváltoztatás értelmében a liga és a kupa eltiltásai nem függenek össze. Ilyen formán az egész óvás fölösleges és értelmetlen volt.

A Barcelona a Levante elleni párharc első meccsét 2-1-re elveszítette, a visszavágón azonban 3-0-ra nyert, így 4-2-es összesítéssel bejutott a negyeddöntőbe, ahol a Sevillával fog játszani.

A Király-kupa negyeddöntőjének párosításai:
Real Madrid-Girona
Getafe-Valencia
Sevilla-Barcelona
Espanyol-Betis