Kizárhatják a Barcelonát a Király-kupából

Levante v FC Barcelona - Copa del Rey Round of 16 Levante Barcelona Copa del Rey futbol soccer Spain PLAYER sport venue football player SOCCER PLAYER TEAM STADIUM games team sport arena forward GRASS person SPORT GAME ball FIELD outdoor PLAYING MAN MATCH
FC Barcelona players celebrates a goal during the Spanish Copa del Rey match between Levante and Barcelona at Ciutat de Valencia Stadium on Jenuary 10, 2019 in Valencia, Spain. (Photo by Maria Jose Segovia/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Az El Mundo Deportivo spanyol sportnapilap értesülései szerint a Barcelonát kizárhatják a Király-kupából egy játékos jogtalan szerepeltetése miatt.

Az újság állítása szerint Juan Brandáriz, ismertebb nevén Chumi nem játszhatott volna a Levante elleni nyolcaddöntő első meccsén, mivel pár nappal korábban megkapta az ötödik sárga lapját a spanyol harmadosztályban. A szabályok szerint, ha egy játékosnak érvényben lévő eltiltása van a tartalékcsapatban, akkor a felnőttek között sem léphet pályára - ezt szegte meg a Barcelona, amikor Ernesto Valverde a kezdőcsapatba nevezte a védőt a Levante ellen.

Az első meccsen a Barcelona 2-1-es vereséget szenvedett a Levantétól Forrás: NurPhoto/Maria Jose Segovia/NurPhoto/Maria Jose Segovia

Három évvel ezelőtt a Real Madrid futott bele hasonló esetbe, akkor Gyenyisz Cserisev játszott jogtalanul, miután korábbi klubjától magával hozott egy eltiltást. A Realt akkor kizárták.

A katalán Sport viszont azt írja, hogy egy hónapokkal ezelőtt történt szabályváltozás értelmében a liga és a kupa eltiltásai nem függenek össze. Az ügyben a spanyol szövetség fog döntést hozni.

A párharc első meccsét a Levante nyerte 2-1-re. A visszavágót csütörtökön rendezik 21.30 órától.