Vágólapra másolva!
Varga Rolandra és a Ferencvárosra csütörtökön az eddigi legkeményebb edzések vártak a beleki edzőtáborban. A Fradi szélsője elmondta, mennyire kemények Szergej Rebrov edzései, és a Vidi elleni, utolsó bajnokin történtekről is mesélt.

Munkatársunk helyszíni jelentése a törökországi Belekből.

A szerdai pihenős nap után csütörtökön újra a kemény munka került előtérbe a Ferencváros téli, beleki edzőtáborában. Szergej Rebrov vezetőedző délelőtt és délután is egy-egy igen hajtós foglalkozást tartott a játékosoknak.

A második tréning után viccesen meg is jegyezte, jól fognak aludni a játékosok, már ha nem a lábaik fognak fájni. Ennek megelőzése érdekében is a délutáni edzés után a szauna és a hideg vizes medence felé tanácsolta a játékosokat.

Varga Roland remek őszi idényen van túl a Fradiban, hat gója mellett kiosztott öt gólpasszt is, Davide Lanzafame mögött második a házi góllövőlistán. A Fradi szélsője szerint jót tesznek a csapatnak a kemény edzések, és elmondta azt is, hogy a mai napig érzi a nyakát Vinícus rúgása után.

Varga Roland szerint hasznukra lesznek a kemény edzések Forrás: Balogh David/fradi.hu

Kívülről elég keménynek tűnt a csütörtöki két edzés.
Mondhatom, hogy végigcsinálni is kemény volt - mondta Varga Roland. Amióta Törökországban vagyunk, ez a nap volt a legkeményebb, főleg a délelőtti edzés volt igen pörgős. Amúgy sem vagyunk frissek, ez pedig most rátett még egy lapáttal, de ez az időszak erről szól. Ha mindenki becsülettel végigdolgozza ezt a két hetet, az csak a javunkra válhat.

Mennyire kemények Szergej Rebrov edzései?
Ha rangsorolnom kell, akkor mindenképp az élmezőnybe tenném ezeket a foglalkozásokat, de alapvetően az alapozás mindig kemény feladat.

Kirobbanó formában kezdte a bajnokságot. Erre készülhetnek a Fradi-drukkerek tavasszal is?
Nem mondanám, hogy életem formájában voltam, az szerintem a tavalyi szezonkezdet volt. Van egy kis hiányérzetem. Volt, amikor kevesebbet voltam a pályán, volt, amikor játszottam, de nem ment a játék. Az első három meccsen rúgtam négy gólt, majd jött egy kis visszaesés. Remélem, tavasszal is a csapat hasznára tudok majd lenni.

Az edzőváltás hogy érintette?
Mindenki tiszta lappal indult az új edzőnél, mindenkinek meg kellett dolgoznia a lehetőségért. Minden edzőnek más az elképzelése, ehhez pedig hozzá kell szokni. Remélem, tavasszal már mindenki azt a csapatot láthatja, amelyiket mi is szeretnénk.

Jókor jött a pihenő a Vidi elleni meccs után Forrás: Balogh David/fradi.hu

Az őszi utolsó meccs nem úgy sikerült, ahogy azt elképzelték, a Vidi elleni vereség alkalmával ráadásul csúnya sérülést szenvedett.
Igen, azt az estét a kórházban töltöttem, nagyjából 24 órával később engedtek haza. Nagyjából öt napot kellett otthon feküdnöm, két hétig nem is edzhettem. A meccs végkimenetele bosszantóbb volt számomra, mint a sérülésem, de jól jött a szünet, volt időm pihenni. A nyakam egyébként még mindig fáj bizonyos mozdulatokra, de az orvosok szerint ez normális.

Tényleg kiesett az emlékezete arról a pár percről, amikor visszatért a pályára?
Igen. Egyszer felkeltem, lejöttem a pályáról, akkor úgy éreztem, hogy jól vagyok, de ahogy visszamentem, onnantól nem emlékszem semmire. A következő emlékem az, hogy besegítenek a mentőbe. Ott kezdtem el már jobban látni, de a mai napig nem emlékszem arra a pár percre.

Válogatottbeli csapattársad, Vinícius azért a rúgásért utólag kétmeccses eltiltást kapott, szerinted jogosan?
Ezt nem az én dolgom eldönteni. Szeretném ezt a témát lezárni.

Mik az elvárások tavaszra? Csak a duplázás jöhet szóba?
Fontos tavasz áll előttünk. Szeretnénk a kupát és a bajnokságot is megnyerni, de ezzel persze vannak így más csapatok is. Nem lesz könnyű dolgunk. Most az a legfontosabb, hogy az edzőtáborban jól összeálljon a csapat, és akkor egy erős Fradi állhat ki a tavaszi szezonra.