Vágólapra másolva!
Hosszú kihagyás vár Harry Kane-re, a Tottenham csatárára, aki a Manchester United elleni bajnokin szenvedett bokasérülést.

Kane-nek annyira be volt dagadva a bokája, hogy keddig meg sem tudták őt vizsgálni, most azonban a klub hivatalos Twitter-oldala megerősítette, hogy a csatár legközelebb március elején állhat újra edzésbe. Ez azt jelenti, hogy legalább hat bajnokit, egy FA- és egy Ligakupa-meccset (a Chelsea ellen) ki kell hagynia, és a Borussia Dortmund elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőről is lemarad.

Kane a Manchester United elleni bajnokin szenvedett bokasérülést Forrás: AFP/Ian Kington

Kane jelenleg Mohamed Szalah-val és Pierre-Emerick Aubameyanggal holtversenyben vezeti a Premier League góllövőlistáját (14), összességében pedig 31 meccsen 20 gólt lőtt az idei szezonban.

Kane sérülése azért nagy baj a Tottenhamnek, mert rajta kívül nincs klasszikus csatár a keretben (Fernando Llorente lehetne, de már 33 éves, és mindössze 36 perce van a bajnokságban), a csapat második legeredményesebb játékosa, Heung-Min Szon pedig hétfőn csatlakozott az Ázsia-kupán szereplő dél-korei válogatotthoz.