Vágólapra másolva!
Két nap alatt második felkészülési meccsét játszotta a Ferencváros a törökországi edzőtáborban. Míg hétfőn kikapott a Fradi román ellenfelétől, addig kedden egy gólnélküli döntetlen született a Gaz Metan csapata ellen.

Munkatársunk helyszíni jelentése a törökországi Belekből.

Kedden lejátszotta második felkészülési meccsét is a Ferencváros focicsapata. A forgatókönyv kísértetiesen hasonló volt a hétfőihez, ugyanis délelőtt újabb hatalmas eső zúdult Belekre, a játékosok így a két meccs közötti egyetlen edzést inkább a konditeremben vészelték át.

A keddi meccsen a hétfőihez hasonlóan, ezúttal is román ellenfele volt a Fradinak. A Viitorul után a Gaz Metan csapata állt szemben a zöld-fehérekkel. A medgyesi csapat nem is olyan nagyon régen még a másodosztályban szerepelt, igazán komoly eredményt története során nem tud felmutatni, másod- és harmadosztályban szerzett bajnoki címet.

A meccs helyi idő szerint délután ötkor kezdődött, a változatosság kedvéért egy újabb hatalmas zápor érkezett meg a pálya fölé a kezdés előtt nem sokkal, de a játékvezető sípszavára már tiszta volt az ég,

maradt viszont a hatalmas szél, ami gyakran megtréfálta a játékosokat.

A Fradi a Holczer – Csernik, Frimpong, Botka, Heister – Csonka, Haratin – Szerető, Lanzafame, Petrjak – Sihnevich összeállításban kezdett. A Stoke Citytől hazatérő Szerető Krisztofer először kapott lehetőséget a Fradiban. A fiatal játékosnak volt több veszélyes megindulása is, de az első félidő inkább a románoké volt. Eltalálták a lécet, és Holczernek is akadt egy nagy bravúrja.

Davide Lanzafame szabadrúgásból veszélyeztetett az első félidőben Forrás: Balogh David/fradi.hu

A második félidőre a hétői meccshez hasonlóan, újra sort cserélt Szergej Rebrov, a Varga Á. – Loverncsics, Blazic, Takács, Leandro – Sigér, Gorriaran – Varga R., Wilmots, Amadou – Böde összeállítású csapattal kezdte a második játékrészt, majd a hajrára beállt Leandro helyére a fiatal Vida Kristóf is.

A második félidőben már a Fradi volt a jobb csapat, Böde Dánielnek volt egy nagyobb helyzete, és Varga Roland is igen aktív volt, két lövése után is csak bravúrral tudott védeni a románok kapusa, egyszer pedig a kapufa is segített a medgyesieknek.

A meccsen végül nem született gól, de a zöld-fehérek vezetőedzője, Szergej Rebrov szerint most nem is ez a legfontosabb.

Szergej Rebrov Forrás: Balogh David/fradi.hu

„A körülmények nem voltak ideálisak, mindkét csapatnak keményen kellett küzdenie. Az első félidőben nem igazán tudtuk megmutatni, mire vagyunk képesek, de megint csak ismételni tudom magam, én edzéseknek fogom fel az ilyen meccseket, a játékosok újabb 45 percnyi kemény munkát végeztek el. A meccset kielemezzük, felhívjuk a játékosok figyelmét az elkövetett hibákra, és próbáljuk kijavítani azokat. Reggel már videóztunk a hétfői meccs kapcsán, mutattunk a csapatnak jó és rossz megmozdulásokat, így tudunk fejlődni. A vereségből is lehet tanulni, csak meg kell találnunk, miben kell fejlődnünk. A játékosok most már egy hete napi két edzéssel készülnek, érthetően fáradtabban mozognak, de jó látni, hogy mindenki igyekszik kihozni magából a maximumot. Holnap kapnak egy minimális pihenőt, de folytatódik tovább a munka a tervek szerint" – mondta Szergej Rebrov.

Lovrencsics Gergő nagyot küzdött Forrás: Balogh David/fradi.hu

„A szél az első félidőben nem nekünk kedvezett, a második félidőben kicsit könnyebb dolgunk volt, az ellenfelet jobban zavarták a széllökések, nem is igazán tudtak mögénk kerülni. Nehéz meccs volt, keményen kellett dolgoznunk. A Gaz Metan teljesen más felfogásban lépett pályára, mint hétfőn a Hagi-csapat. A letámadás helyett ők mélyebben védekeztek, várták a lehetőségeket, de

Itt most lehet hibázni, ezekből lehet tanulni, ez pedig kell az eredményes tavaszhoz" – tette hozzá Lovrencsics Gergő.