BL: tét nélküli meccseken nyertek a már továbbjutott csapatok

Horizontal
Porto's Brazilian forward Tiquinho Soares (L) vies for the ball with Portimonense's Portuguese goalkeeper Jadson during the Portuguese league football match between FC Porto and Portimonense at the Dragao stadium in Porto on December 7, 2018. (Photo by MIGUEL RIOPA / AFP)
Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó, hatodik fordulójának keddi első mérkőzésein a már korábban továbbjutó FC Porto magabiztosan nyert a Galatasaray vendégeként, míg a Schalke egy energiatakarékos meccsen verte 1-0-ra a Lokomotiv Moszkvát.

Török helyzetekkel kezdődött és portugál góllal folytatódott a mérkőzés, miután a 17. percben Felipe Monteiro a csoport első helyét már korábban bebiztosító vendégek az első kaput eltaláló lövésből megszerezték a vezetést.

A félidő hajrája gyors gólváltást hozott: előbb Hernani homorítását ette meg Kulbakov játékvezető, amiből Moussa Marega növelte kettőre az előnyt, majd a túloldalon a ráadásban Feghouli szépített ugyancsak 11-esből.

Mintha nem is lett volna szünet, úgy folytatódott a találkozó: a törökök nyílt sisakkal támadtak, hagyták ki a helyzeteket, a Porto pedig Sergio Oliveira révén visszaállította a kétgólos különbséget. Hogy mennyire ugyanabból a kottából játszottak a csapatok, arra bizonyíték, hogy mínusz kettőnél újra a Galata percei következtek, előbb Derdyok szépített, majd ismét Feghouli állhatott a büntetőpontra letett labda mögé (Maxi Perreira buktatta hátulról Garry Rodríguest) – ezúttal azonban a felső lécet találta el az algériai támadó, a gólvonal elé pattanó labdát pedig kivágták a védők.

A Galata küzdött becsülettel, de több gól már nem született, maradt a 3-2-es portugál siker, amelyik így 16 ponttal beállította története legjobb BL-csoporteredményét.

A csoport másik mérkőzésén a második helyét már az előző fordulóban biztossá tevő Schalke hazai pályán a 90. percben lőtt góllal győzte le 1-0-ra a Lokomotiv Moszkvát, amelyik így végképp maradt a csoport 4. helyén, és befejezi idei európai kupaszereplését. A Porto és a Schalke februárban majd a nyolcaddöntőben folytatja, míg a Galatasaray készülhet az Európa-ligára.

Eredmények, BL, csoportkör, 6. forduló:
D-csoport:
Galatasaray–FC Porto 2-3 (1-2)
gól: Feghouli 45+1. (11-esből), Derdyok 65., ill. Felipe 17., Marega 42. (11-esből), Sergio Oliveira 57.
Schalke–Lokomoitv Moszkva 1-0 (0-0)
gól: Schöpf 90.

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Internazionale 6 3 0 3 8-5 3 12
GY
GY
GY
D
D
2.
Real Sociedad 6 3 0 3 7-2 5 12
GY
GY
GY
D
D
3.
Salzburg 6 1 4 1 4-8 -4 4
V
V
V
D
V
4.
Benfica 6 1 4 1 7-11 -4 4
V
V
V
D
GY