Vágólapra másolva!
Korántsem egybehangzó sajtóértesülések szerint kiszivárgott a 2018-as Aranylabda-díj győztesének neve. Tancredi Palmeri, az olasz Gazzetta dello Sport munkatársa kijelentette, hogy a vb-győztes francia Antoine Grizemann kapja az Aranylabdát, míg egy másik újságíró, a szaúdi Mootaz Chehade úgy tudja, hogy a Real Madrid horvát középpályása, Luka Modric lesz a befutó.

Tancredi Palmeri, a Gazzetta dello Sport elismert munkatársa a saját forrásaira hivatkozva a hivatalos Twitter-oldalán tudatta, hogy az Atlético Madriddal Európa-ligát, a francia válogatottal pedig világbajnokságot nyerő Antoine Grizemann kapja az Aranylabdát. Az olasz újságíró nem sokkal később törölte a bejegyzését, de a közösségi oldalakon pár pillanat alatt hatalmas lavinát indított el.

Luka Modric és Antoine Griezmann a két legnagyobb esélyes az Aranylabdára Forrás: AFP/Odd Andersen

Grizemann győzelme azért lenne meglepetés, mert sem az UEFA-nál, sem a FIFA-nál nem került be az első háromba az év legjobbja szavazáson, mind a két szervezet elismerését Luka Modric nyerte.

A szintén bennfentes szaúdi Mootaz Chehade viszont úgy tudja, hogy a Real Madrid horvát középpályása, az UEFA-nál és a FIFA-nál is taroló Luka Modric lesz a befutó.

Az újságíró a közösségi oldalán megszellőztette, hogy madridi játékos nyeri az Aranylabdát, a végső győztes pedig vélhetően a Luka Modric, Raphaël Varane, Antoine Griezmann hármasból fog kikerülni.

Az újságíró értesülése szerint a France Football munkatársai jövő héten Madridba utaznak, ahol elkészítik a címlapfotót a győztessel, amely majd a magazin első oldalán virít az eredményhirdetést követő napon.