Németország öt perc alatt elszórakozta a franciák továbbjutását

Horizontal
Netherlands' goalkeeper Jasper Cillessen dives but fails to stop Germany's forward Leroy Sane's shot for the 2-0 goal during the UEFA Nations League football match Germany v the Netherlands in Gelsenkirchen on November 19, 2018. (Photo by John MACDOUGALL / AFP)
Vágólapra másolva!
A holland válogatott 2-2-es döntetlent játszott Németországgal a Nemzetek Ligája A divíziójának 1-es csoportjában, ezzel bejutott a torna júniusi négyes döntőjébe.

A hollandoknak egy döntetlen is elég volt ahhoz, hogy jobb gólkülönbségüknek köszönhetően megelőzzék a franciákat, és bejussanak a döntőbe. A németeknek ellenben tét nélküli volt az összecsapás, hiszen az már korábban eldőlt, hogy csoportutolsóként végeznek, és kiesnek a B divízióba.

Werner góljával szerzett vezetést a német válogatott Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Marvin Ibo Guengoer

Ehhez képest Joachim Löw csapata sokkal jobban kezdett, nagy fölényben, agresszívan játszott, fizikai párharcokra kényszerítette a hollandokat, akik semmiféle veszélyt nem jelentettek Neuer kapujára.

A németek korán, a kilencedik percben megszerezték a vezetést Werner góljával, aki fejjel maga elé tette Gnabry továbbpörgetett labdáját, majd egy pattanás után a jobb alsó sarokba lőtt. Tíz perccel később már kettő volt közte, miután Kroos indításából Sané rúgott gólt. A Manchester City támadójának szerencséje volt, mert a labda megpattant az egyik védőn, így Cillessen kapus nem védhetett.

A hollandok a 35. percben álltak a legközelebb a gólhoz, amikor Blind beadását Süle csúsztatta a saját kapuja irányába.

Ronald Koeman a második félidőre sem tudta felpörgetni csapatát, amely teljesen tanácstalanul játszott, és ekkor úgy nézett ki, hogy egy pillanatnyi esélye sem lesz visszajönni a meccsbe. A németek csökkentették a nyomást, de így is könnyen megszerezhették volna a harmadikat a 63. percben, Werner azonban tiszta ziccerben mellé gurított.

Sané megpattanó lövését Cillessen nem védhette Forrás: AFP/John Macdougall

A 78. percben, először a mérkőzésen, Neuernek védenie kellett: Depay betört a tizenhatoson belülre, majd éles szögből megcélozta a rövid alsó sarkot, de a Bayern kapusa jól helyezkedett, és lábbal menteni tudott.

A 85. percben Promes precíz lövésével a hollandok szépítettek, majd óriási meglepetésre a 91. percben Van Dijk góljával ki is egyenlítettek, így ők jutottak be a Nemzetek Ligája döntőjébe, ahol rajtuk kívül Portugália, Svájc és Anglia lesz ott.

A németek júniusban (a svédek ellen a vb csoportkörében) nyertek tétmérkőzést utoljára.

Összefoglaló itt.

A csoport végeredménye
1. Hollandia 7p
2. Franciaország 7p
3. Németország 2p