Messi nélkül győztek az argentinok, Chilében valami nem stimmel

Horizontal FOOTBALL MATCH
Argentina's forward Mauro Icardi (C) celebrates with teammates after scoring his team second goal against Mexico, during their friendly football match at Mario Alberto Kempes stadium in Cordoba, Argentina, on November 16, 2018. (Photo by EITAN ABRAMOVICH / AFP)
Vágólapra másolva!
Argentína hazai pályán 2-0-ra legyőzte Mexikót, míg Chile ugyancsak saját közönsége előtt 3-2-re kikapott Costa Ricától felkészülési mérkőzésen.

Úgy tűnik, az argentin válogatottnak szépen lassan újra kezd saját arca lenni, igaz, a támadófoci szerelmeseinek nagy bánatára, és a számtalan zseniális csatár ellenére ez leginkább a szinte már feltörhetetlen védekezésben mutatkozik meg. A még mindig megbízott kapitányként a padon ülő Lionel Scaloni irányítása alatt

Argentína ötből négy mérkőzésen nem kapott gól,

ahogy pénteken este Mexikó ellen sem. Az oroszországi világbajnokság óta a válogatottságot nem forszírozó Lionel Messi távollétében Paulo Dybala vállalta magára a góllövés hálás feladatát az első félidő végén, majd a találkozó hajrájában csatlakozott hozzá az öngólt szerző mexikói Isaác Brizuela.

A világbajnokságról nem kis meglepetésre lemaradó Chile továbbra sem emlékeztet a zsinórban két Copa Américát nyerő néhány évvel ezelőtti önmagára: ezúttal attól a Costa Ricától kaptak ki 3-2-re Rancaguában, amelyik utoljára idén tavasszal nyert meccset, azóta pedig kilenc találkozójából egy döntetlen mellett nyolcat elveszített. A közép-amerikaiak a 64. percben már 3-0-ra vezettek, de a 70. percben szépítő chileiek még így is kiharcolhatták volna a döntetlent, ha Alexis Sánchez nem ront büntetőt a 82. percben.

Eredmények:
Argentína–Mexikó 2-0 (1-0)
gól: Dybala 44., Brizuela 83. (öngól)
Chile–Costa Rica 2-3 (0-1)
gól: Vegas 70., A. Sánchez 90., ill. Waston 36., 59., Matarrita 64.