N’Golo Kanté a legtisztességesebb focista

Horizontal
France's midfielder N'Golo Kante looks the 2018 World Cup trophy during a ceremony to celebrate the victory of the 2018 World Cup before the lap of honour at the end of the UEFA Nations League football match between France and Netherlands at the Stade de France stadium, in Saint-Denis, northern of Paris, on September 9, 2018. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
N'Golo Kanténak, a Chelsea és a francia válogatott világbajnok játékosának megvolt a lehetősége, hogy adót csalva pénzt takarítson meg magának, de ő nem élt vele.

A Football Leaks által kiszivárogtatott dokumentumok szerint mielőtt a Chelsea-hez szerződött volna, Kanténak felajánlották, hogy a fizetésének egy részét offshore-cégeken keresztül kapja, amivel körülbelül egy millió fontot spórolhatott volna.

N'Golo Kanté, a Chelsea és a francia válogatott középpályájának motorja Forrás: AFP/Franck Fife

A francia középpályásnak megfordult a fejében, hogy adót csaljon, és az évi négy és fél milliós fizetésének a 20 százalékát az adóparadicsomnak számító Jersey-be bejegyzett cégen keresztül kapja meg, de aztán utánajárt a témának, és úgy döntött, hogy kihagyja a lehetőséget.

Kanté most a fizetését egy brit cégen keresztül kapja, azaz törvényesen adózik.