Vágólapra másolva!
Cosimo Inguscio szerint a magyar labdarúgó-válogatott a Tallinnban elkövetett hibáit kiküszöbölve három pontért lép pályára csütörtökön az észtek ellen a Nemzetek Ligája C osztályában.

Az eltiltott szövetségi kapitányt, Marco Rossit helyettesítő másodedző szerdán a Telkiben tartott sajtótájékoztatón kiemelte, a sérült Sallai Roland, Fiola Attila és Ugrai Roland biztosan kihagyja a Groupama Arénában sorra kerülő találkozót,

további két-három játékos pályára lépése pedig kérdéses.

Az MTI kérdésére Inguscio elmondta, emiatt még nem döntötték el a kezdő tizenegyet, így a szakmai stáb csupán a szerda esti edzést követően dönt az összeállításról. Emellett megerősítette Marco Rossi korábbi kijelentését: amennyiben a keretbe visszatért Dzsudzsák Balázs kezdő lesz, úgy ő viseli a csapatkapitányi karszalagot, ha nem, akkor továbbra is Szalai Ádám.

Cosimo Inguscio helyettesíti az eltiltott Marco Rossit Forrás: SMIC/Micheller Szilvia

A két együttes októberi, tallinni 3-3-as döntetlennel zárult találkozójára visszatekintve leszögezte, nyerniük kellett volna.

"Igyekszünk kijavítani az ott elkövetett hibákat. Tisztában vagyunk vele, hogy

az észteknek is fontos a három pont megszerzése, mivel vereségük esetén kiesnek,

de nekünk előre tekintve a három pontot kell megcéloznunk és megszereznünk" - fejtette ki Inguscio.

A szakember elárulta, Rossival más karakterek, más temperamentumúak, ám jól ismerik és kiegészítik egymást. Kitért rá, Rossi eltiltása miatt más a helyzet, mint az elmúlt hét évben együtt töltött kétszáz mérkőzésen.

- mondta Inguscio, aki hozzátette, az Európa-bajnoki selejtezőkre csak a decemberi sorsolás után készülnek majd, most még a Nemzetek Ligájában megszerezhető legjobb helyezés elérése a cél, így tétmérkőzésként tekintenek az észtek, illetve a finnek elleni, vasárnapi összecsapásra.

Cosimo Inguscio szerint a magyar labdarúgó-válogatott a Tallinnban elkövetett hibáit kiküszöbölve három pontért lép pályára csütörtökön az észtek ellen Forrás: SMIC/Micheller Szilvia

A Tallinnban gólszerző Nagy Dominik úgy fogalmazott:

az észtektől ezúttal óvatosabb és taktikusabb mérkőzésre számítanak,

a várakozásaik alapján a kontratámadásokra fognak berendezkedni a vendégek.

"Teljes mértékben tétmérkőzésként tekintek az előttünk álló két találkozóra, az egész csapat így van ezzel. Ezt bizonyítja, hogy a szövetségi kapitány a legerősebb összeállításban küldi majd pályára a csapatot" - fogalmazott Legia Warszawa játékosa. "Fejlődnünk kell a korábbi találkozókhoz képest,

A találkozó csütörtökön 20.45-kor kezdődik az albán Enea Jorgji sípjelére.