Magyar fölény az észtek ellen

SZALAI Ádám
Tallinn, 2018. október 15. Szalai Ádám (9) és Willi Orban (b) a labdarúgó Nemzetek Ligájában játszott Észtország – Magyarország mérkőzésen a tallinni A. Le Coq Arénában 2018. október 15-én. (MTI/EPA/Valda Kalnina)
Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott eddig öt alkalommal találkozott csütörtöki ellenfelével, az észt csapattal: háromszor győzött, egyszer vereséget szenvedett, legutóbb pedig döntetlent játszott.

A két együttes első meccsén, 2003 novemberében, az akkori szövetségi kapitány, Gellei Imre utolsó mérkőzésén az észtek - mindössze 457 néző előtt - diadalmaskodtak az Üllői úton.

Az első, magabiztos, 5-0-s sikert Lothar Matthäus irányításával érte el a magyar együttes egy 2004-es, bangkoki felkészülési tornán, majd 2012-ben vb-selejtezőn Hajnal Tamás góljával győzött Egervári Sándor válogatottja Tallinnban. Egy évvel később a Puskás Ferenc Stadionban rendezett visszavágón újabb fölényes, 5-1-es magyar siker született, egy észt öngól mellett Hajnal Tamás, Böde Dániel, Németh Krisztián és Dzsudzsák Balázs is betalált.

Egy hónappal ezelőtt Tallinnban találkozott a két együttes, ahol a fordulatos mérkőzés 3-3-as döntetlennel végződött, a vendég találatokból Szalai Ádám kettőt, Nagy Dominik egyet vállalt.
A magyar-észt Nemzetek Ligája-mérkőzés csütörtökön 20.45-kor kezdődik a Groupama Arénában.

A magyar és az észt válogatott eddigi mérkőzései:
2003. november 19., Budapest:
Magyarország-Észtország 0-1 - barátságos

2004. december 2., Bangkok:
Magyarország-Észtország 5-0 - barátságos
magyar gólszerzők: Rósa H., Ott (öngól), Kerekes, Rajczi, Pollák

2012. október 12., Tallinn:
Észtország-Magyarország 0-1 - vb-selejtező
magyar gólszerző: Hajnal

2013. szeptember 10., Budapest:
Magyarország-Észtország 5-1 - vb-selejtező
magyar gólszerzők: Klavan (öngól), Hajnal, Böde, Németh, Dzsudzsák

2018. október 15., Tallinn:
Észtország-Magyarország 3-3 - Nemzetek Ligája
magyar gólszerzők: Nagy D., Szalai 2