Vágólapra másolva!
Thomas Delaney, Jonas Hofmann, Alfred Finnbogason és Maximilian Eggestein mellett Gulácsi Péter neve is bekerült a bundesliga.com öt sztárja közé, akikről annak ellenére méltatlanul kevés szó esik, hogy a csapataik legjobbjai között vannak. 
Gulácsi Pétert megbecsülik Németországban Forrás: Bundesliga.com

Ahogy a lap fogalmazott, a modern foci része, hogy egyes játékosok – általában a gólvágók – fürdőznek a reflektorfényben, míg mások csendben segítik a klubjukat a sikerekhez. A német élvonalbeli bajnokság a harmadához érkezett, így a bundesliga.com kiválasztott öt labdarúgót,

akikről nem sok szó esik, mégis nagy szerepük van az együttesük jó szereplésében.

Ami Gulácsi Péter illeti, a magyar kapussal kapcsolatban kiemelték, hogy az egymást követő két 3-0-s sikerben (Hertha és Bayer Leverkusen) is nagy szerepet játszott, mivel a bravúrjaival nagy stabilitást ad a védelemnek. Hozzátették, hogy

öt egymást követő Bundesliga-meccsen nem kapott gólt,

arról nem is beszélve, hogy a Leipzig az eddigi 11 mérkőzésén mindössze kilenc alkalommal kellett a labdát kiszednie a kapuból.

Gulácsi Péter kapuját mostanában lehetetlen bevenni Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Jan Woitas

– mondta a 28 éves válogatott kapus, akiről a csapattársa, Yussuf Poulsen is kiváló véleménnyel van. „Gulácsi mindig ott van, ha szükség van rá.

Igazi klasszis kapus."

Gulácsin kívül még a dortmundi Thomas Delaney, a Borussia Mönchengladbach játékosa, Jonas Hofmann, az augsburgi támadó, Alfred Finnbogason és a Werder Bremen labdarúgója, Maximilian Eggestein fért be a legjobbak közé.