Az egész angol labdarúgás gyászolja a Leicester City tulajdonosát

Leicester City F
A portrait of Leicester City Football Club's Thai chairman Vichai Srivaddhanaprabha, who died in a helicopter crash at the club's stadium, is seen amid flowers and tributes outside the King Power Stadium in Leicester, eastern England, on October 29, 2018. - Leicester City's chairman Vichai Srivaddhanaprabha was among five people killed when his helicopter crashed and burst into flames in the Premier League side's stadium car park moments after taking off from the pitch, the club said on October 28. A stream of fans already fearing the worst had laid out flowers, football scarves and Buddhist prayers outside the club's King Power stadium after Saturday's accident in tribute to the Thai billionaire boss -- the man they credit for an against-all-odds Premier League victory in 2016 (Photo by Paul ELLIS / AFP)
Vágólapra másolva!
Az egész angol labdarúgás gyászolja a Leicester City elnök-tulajdonosát, Vichai Srivaddhanaprabhát, aki helikopter-balesetben vesztette életét szombaton este, a csapat stadionjánál.

A milliárdos thaiföldi üzletember helikoptere a Leicester City és a West Ham United 1-1-es döntetlennel végződött bajnoki mérkőzése után szállt fel a klub King Power nevű arénájának gyepéről, ám néhány másodperccel később meghibásodott, és a stadion melletti parkolóban lezuhanva felrobbant. A helikopteren a 61 esztendős Vichai Srivaddhanaprabhával és a pilótával együtt öten tartózkodtak, a szerencsétlenséget egyikük sem élte túl.

Richard Scudamore, a Premier League elnöke közleményében úgy fogalmazott: „Vichai úriember volt, aki udvarias és kellemes viselkedésével elvarázsolta a sportág szereplőit, nagyon fog hiányozni. Leicesterre tett hatása – akár a klubot, akár a várost nézzük – örök érvényű.”

A labdarúgócsapat kapitánya, Wes Morgan azt írta a Twitteren, hogy lesújtotta az elnök haláláról szóló hír, a tulajdonost mindenki szerette és imádta.

„Megváltoztattad a futballt. Örökre!

– fogalmazott ugyanezen a platformon a Leicester City dán válogatott kapusa, Kasper Schmeichel. –Elhitetted, hogy a lehetetlen lehetséges, nemcsak a mi szurkolóinkkal, hanem minden sportág minden szurkolójával világszerte.”

Ben Chilwell, a csapat angol válogatott védője azt írta, hihetetlen, ami történt.

„Vichai olyan ember volt, akivel mindenki szeretne találkozni.

Akkor volt boldog, ha téged azzá tett, mindig mosolygott és nevetett. Amit ezért a klubért és városért tett, az hihetetlen.”

„Nehéz szavakat találni

– írta Jamie Vardy. – Számomra te legenda vagy, egy kivételes ember a legnagyobb szívvel, a Leicester City Football Club lelke. Köszönet mindenért, amit értem, a családomért és ezért a klubért tettél. Nagyon fogsz hiányozni.”

Megszólalt Mo Szalah, a bajnoki rivális FC Liverpool egyiptomi támadója is, aki szerint a szombati „mélységesen szomorú nap a futballban”.

Részvétet nyilvánított a szombati ellenfél, a West Ham United is.

„Soha nem felejtjük el, hogy Vichai Srivaddhanaprabha milyen sokat tett a Leicester City FC-ért, a városért és az angol labdarúgásért” – írták közleményükben.

A különböző futballklubok – kicsik és nagyok – nemcsak Angliában, hanem világszerte kifejezték együttérzésüket az elnök-tulajdonos halála miatt.

Az egyesület bejelentette, hogy a csapat következő két mérkőzését elhalasztják.