Harmincöt millió eurót fizet az AC Milan az új Kakáért

Brazilian A 2018, Corinthians vs Flamengo 7460
SP - Sao Paulo - 05/10/2018 - Brazilian A 2018, Corinthians vs. Flamengo - player Flamengo's Lucas Paqueta celebrates his goal during a match against Corinthians at Arena Corinthians for the Brazilian championship A 2018. Photo: Daniel Vorley / AGIF
Vágólapra másolva!
A téli átigazolási szezonban csatlakozik az AC Milanhoz Lucas Paqueta, a Flamengo brazil futballistája.

A kivételes tehetségnek tartott 21 éves középpályásért sajtóértesülések szerint 35 millió eurót (11,3 milliárd forint) fizet a Serie A-ban szereplő klub.

Paqueta játékát sokan a korábbi, ugyancsak brazil Milan-kedvenc, az aranylabdás Kakáéhoz hasonlítják, bár ő maga a klub hivatalos tévécsatornájának műsorában óva intette a túlzott lelkesedéstől az olasz csapat drukkreit, attól meg pláne, hogy a piros-feketék olyan korábbi brazil sztárjaihoz hasonlítsák Paquetát, mint Pato, Ronaldinho, Cafú vagy Rivaldo.

Az ugyanakkor biztos, hogy Paqueta valóban kivételes tehetség, akiben benne van egy szép európai karrier lehetősége. Az Opta statisztikája szerint ő a legfiatalabb játékos, aki a most zajló brazil bajnokságban legalább tíz gólban szerepet vállalt – kilencet maga rúgott, egyet előkészített.

És ez még nem minden, ugyanis igen sokoldalú: egy másik statisztika szerint eddig ő az egyetlen olyan játékos a brazil élvonal idei kiírásában, aki negyvennél több cselt és szerelést mutatott be, miközben harmincnál több kulcspassza volt. A számok alapján Kevin De Bruyne-hez, a Manchester City és Luka Modrichoz, a Real Madrid játékszervezőjéhez is sokan hasonlítják.

A Flamengo felnőtt csapatában tavaly májusban, a brazil válogatottban pedig múlt hónapban mutatkozott be. Megszerzésében nem kis szerepe lehet a Milan brazil klubigazgatójának, Leonardónak.