Barcelonában újra beköszönthet a holland-vonal, célkeresztben két szupertehetség

Frenkie de Jong, holland válogatott
Frenkie de Jong elképesztő higgadtsággal játszott a vb-győztes franciák ellen
Vágólapra másolva!
A korábbi 67-szeres holland válogatott Ronald de Boer szerint az Ajax Amsterdam két fiatal tehetsége, Frenkie de Jong és Matthijs de Ligt hamarosan az FC Barcelona játékosai lesznek.

A holland csapat tehetséges játékosait már egy ideje összeboronálták a katalán klubbal, azonban az üzlet nyélbeütése még várat magára. Az Ajax Amsterdam legendás középpályása, a korábbi BL-győztes Ronald de Boer úgy érzi, mindkét fiatal megállná a helyét a világ egyik legjobb csapatában.

– jellemezte de Boer a 21 éves Frenkie de Jongot, aki szeptemberben a Peru elleni barátságos meccsen mutatkozott be a holland válogatottban, majd a franciák elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen a mezőny egyik legjobbja volt. „Természetes lenne, ha egy nap a Barcelona játékosa lenne. Biztos vagyok benne, hogy sikerrel járna a Camp Nou-ban, ugyanis megvan benne a minőség."

Frenkie de Jong elképesztő higgadtsággal játszott a vb-győztes franciák ellen Forrás: DPPI/Stanley Gontha

„Egy nap szeretnék Messivel együtt játszani.

Annak idején Spanyolországban vakációztunk a családdal, a nagypapámtól kaptam egy Messi-mezt, mert tudta, hogy nagyon szeretem a játékát. Egy álmom válna valóra, ha a csapattársa lehetnék. Viszont ő már harmincegy éves, szóval sietnem kell" - mondta De Jong, akit nyáron 30 millió euróért szerződtetett volna a Barcelona, azonban az Ajax ragaszkodott a fiatal középpályáshoz.

Matthijs de Ligt rendesen gyötörte Kylian Mbappét a Franciaország-Hollandia Nemzetek Ligája-mérkőzésen Forrás: AFP/Franck Fife

Az FC Barcelona korábbi futballistája az Ajax csapatkapitányáról, Matthijs de Ligtről is szót ejtett, akiért a legnagyobb európai top klubok állnak sorban.

„Még csak 19 éves, de olyan érettséggel játszik, mintha harminc lenne. Neki sem lenne problémája Barcelonában"

– mondta Ronald de Boer, aki 1999 és 2001 között volt a katalán csapat játékosa.

A 21 éves Frenkie de Jong a védelem előtt futballozik, minden bizonnyal a 30 éves Sergio Busquets utódját látják benne, míg a 19 éves Matthijs de Ligt a 31 éves Gerard Piquétől vehetné át a stafétát a védelem közepén.