Vágólapra másolva!
Kedden délután a Groupama Arénában tartott sajtótájékoztatót Marko Nikolics, a MOL Vidi vezetőedzője és Juhász Roland, a labdarúgócsapat kapitánya. Mindketten abban bíznak, hogy nagyon sok néző előtt játszhatja le szerdán este kilenckor a Vidi a görög AEK Athén elleni Bajnokok Ligája playoff-mérkőzést. A páros csata győztese a BL, a vesztes az Európa-liga csoportkörébe kerül.

Ezekkel a szavakkal kezdte meg sajtótájékoztatóját Marko Nikolics, a MOL Vidi szerb vezetőedzője. Majd így folytatta. „Július elején elkezdtünk álmodni, ez pedig még most is tart.

Egyetlen lépésre vagyunk a BL csoportkörétől, fantasztikus ezt kimondani.

Tudom, hogy a játékosaim milyen kemény harcosok, mennyire szeretnék az utolsó lépést is sikeresen megtenni a BL csoportköre felé. Az ellenfél, a görög AEK Athén éles, szervezett csapat, pontos futballt játszik. Egy hibát sem követhetünk el velük szemben, erre külön felhívtam minden játékos figyelmét.”

A sajtótájékoztatón természetesen szó esett arról, hogy a Vidi ezt a selejtezőt a Groupama Arénában játssza, hiszen az új Sóstói Stadion még nem készült el.

„A klubnál dolgozó valamennyi ember azt szeretné, ha 2,5 év után a Vidi végre hazatérhetne Székesfehérvárra. Az, hogy a stadion nem készült el, nem jó dolog, de erről a klubvezetők egyáltalán nem tehetnek.

Éppen ezért abban bízom, hogy nagyon sok ember előtt játszhatunk szerda este. Egyben kérek is mindenkit, hogy aki csak teheti, jöjjön el erre a mérkőzésre.

Juhász Roland, a MOL Vidi csapatkapitánya kellemes emlékeket őriz az AEK Athénról, hiszen pályafutása során eddig ötször játszhatott a görög élcsapat ellen, és mind az ötször győztesen hagyta el a pályát.

„Sőt, életem legszebb gólját is nekik lőttem, legalábbis én ezt tartom a legszebbnek” – mondta Juhász Roland. Meg is mutatjuk, miről van szó.

Juhász Roland gólja a videón 3.23-nál látható:

Akik látták a MOL Vidi eddigi nemzetközi mérkőzéseit, megerősíthetik, hogy Juhász Roland bombaformában futballozik.

– mondta Juhász Roland. „Az, hogy ilyen fizikai állapotban vagyok, annak köszönhető, hogy Marko Nikolics kiváló munkát végez a csapattal.”

„Van egy speciális gépünk, amely a játékosok fizikai állapotát méri fel.

– tette hozzá Nikolics edző. – Ezzel jelenleg ő a csapat legjobb fizikai állapotban lévő futballistája.”

A MOL Vidi csapatkapitánya az Origo kérdésére hozzátette, hogy mindezek ellenére sem gondolta meg a korábbi döntését, azaz a magyar válogatottban nem szeretne többet pályára lépni.

– mondta Juhász Roland.

Marko Nikolics nagyon büszke csapata eddigi teljesítményére. „A meccsek után mindig a családomat és a feleségemet hívom fel először” – mondta.

„Szülőhazámban, Szerbiában is nagy az érdeklődés a MOL Vidi iránt, a szerb sporttelevízió megvette a Vidi-AEK meccsek közvetítési jogát, és külön stúdiót építenek a Groupama Arénába.

Boldog vagyok emiatt, de azért is, hogy a csapattal a magyar labdarúgás hírnevét öregbíthetem” –mondta Nikolics.

A Groupama Arénában tartott sajtótájékoztatót Juhász Roland (balról a második) és a mellette ülő Marko Nikolics, a MOL Vidi vezetőedzője Forrás: Origo

Juhász Roland a MOL Vidi eddigi ellenfeleit hasonlította össze az AEK Athénnal. „Az AEK és a bolgár Ludogorec hasonló stílust képvisel. A Malmö kilógott ebből a sorból, ők inkább fizikális futballt játszottak. Tisztelem a görögöket, ugyanígy vannak ezzel a csapattársaim is.

Egy pillanatra sem zuhant össze a társaság, mentünk tovább, és most itt vagyunk.”

A csapatkapitány, Juhász Roland élete nagy formájában várja az AEK Athén elleni meccset

Forrás: MTI/EPA/Andreas Hillergren

A MOL Vidi a nyár folyamán eddig 10 tétmeccset játszott le, a játékosok nagyszerű fizikai állapotban vannak, senki sem sérült meg. Utóbbi tény azt is megmutatja, mennyire tudatos és komoly munka folyik a fehérvári egyletnél.

Ezt minden egyes alkalommal megbeszélem a munkatársaimmal” – mondta el az Origo kérdésére Marko Nikolics vezetőedző. „Természetesen egy-egy edzésen becsúszhat sérülés, de arra nagyon odafigyelünk, hogy az izomterhelés mindenkinek optimális legyen.”

Marko Nikolics vezetőedző büszke arra, amit a MOL Vidivel eddig elért Fotó: Polyák Attila - Origo

A MOL Vidi-AEK Athén Bajnokok Ligája playoff-mérkőzés szerdán este 21.00-kor kezdődik a Groupama Arénában. A meccset az Origo élőben közvetíti.