Vágólapra másolva!
Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC a 3. ligában szereplő Eintracht Braunschweig otthonában mutatkozott be az idei Német Kupa-sorozatban. A berliniek a 38. percben szereztek vezetést, nem is akármilyen góllal Marvin Plattenhardt révén. A mérkőzés hajrájában egyenlített a hazai csapat, de Vedad Ibisevic a góljával gyorsan lehűtötte a kedélyeket, így 2-1-es sikerrel jutott tovább a Hertha. 

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, mindkét oldalon adódtak kisebb lehetőségek. A Hertha a labdabirtoklásban sem tudott komoly fölényt kialakítani az első fél órában. Az utolsó tizenöt perc már egyértelműen a berlini együttesé volt, amely a játékrész hajrájában megérdemelten szerzett vezetést.

A 38. percben Marvin Plattenhardtnak sült el a lába, aki

Marcel Engelhardt kiöklözött labdáját lőtte 25 méterről kapásból a hálóba.

A hátralévő időben újabb gól már nem esett, így egygólos előnnyel mehetett pihenőre Dárdai Pál csapata. A második félidő elején nagy helyzet volt mindkét oldalon, de Vedad Ibisevic és Philipp Hofmann is elrontotta a maga lehetőségét.

Ezt követően inkább a Braunschweig támadott, míg a Hertha a kontrákra épített. A hazai csapatnak a 73. percben kis híján össze is jött az egyenlítés, de Hofmann közvetlen közelről a kapufát találta el. A 81. percben már a kapufa sem mentette meg Dárdaiékat,

Mergim Fejzullahut nem támadták meg a védők, ő pedig köszönte szépen, és kihasználta a lehetőséget.

Azonban nem sokáig örülhettek a hazai szurkolók, ugyanis

két perccel később jobb oldali beadás után Ibisevic közelről volt eredményes.

A hátralévő időt pedig már kihúzta a Hertha - a 90. percben Ibisevic helyére még Dárdai Palkó is beállt -, így 2-1-es győzelemmel jutott tovább a Német Kupában.

Marco Reus döntötte el a továbbjutást Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Bernd Thissen

A Borussia Dortmund nagyon megszenvedett a másodosztályú Greuther Fürth együttesével,

amely a 95. percig továbbjutásra állt, amikor érkezett az új szerzemény, Axel Witsel. A hosszabbítás utolsó másodperceiben pedig Marco Reus volt eredményes, így 2-1-el továbbment a BVB.

Német Kupa, 1. forduló

Eintracht Braunschweig (III.)–Hertha BSC 1–2 (Fejzullahu 81., ill. Plattenhardt 38., Ibisevic 83.)
Paderborn (II.)–Ingolstadt (II.) 2–1 (Hünemeier 34., 44., ill. Kittel 76.)
Energie Cottbus (III.)–Freiburg 2–2 – tizenegyesekkel 3–5 (Marcelo Freitas 47., Viteritti 103., ill. Frantz 90+1., Petersen 99.)
Greuther Fürth (II.)–Borussia Dortmund 1-2 – hosszabbítás után (Ernst 77., ill. Witlsel 95., Reus 120.)