Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-bajnokság 2. fordulójában a Lőw Zsoltot másodedzőként foglalkoztató Paris Saint-Germain 3-1-re győzött a Guingamp vendégeként a Stade du Roudourou-ban.

A bajnoki címvédő párizsiak tartalékos összeállításban kezdték a mérkőzést. A világbajnokság előtt térdszalag-sérülést szenvedő Dani Alves még mindig lábadozik, és a gólkirály Edinson Cavaninak sem volt rendben a válla. A vb-győztes francia hármas, Kylian Mbappé, Presnel Kimpembe és Alphonse Areola a kispadon foglaltak helyet.

Ott volt viszont a kezdőben a világ legdrágább játékosa, a brazil Neymar, a nyáron igazolt olasz kapuslegenda, Gianluigi Buffon és az argentin bombázó, Ángel Di Maria is.

Az első helyzet pont az argentin szélső előtt adódott az ötödik percben, de a tizenhat méterről eleresztett bombája pár centivel elszállt a kapu fölött. A 14. percben előnybe kerülhetett volna a Guingamp, de Nolan Roux közeli lövésénél Buffon parádés reflexmozdulattal védeni tudott, ezzel is igazolva, hogy még mindig a világ egyik legjobbja.

A 20. percben már Buffon is tehetetlen volt. Colin Dagba labdavesztése után Marcus Coco tört kapura, majd a mellett érkező Nolan Roux-nak passzolt, akinek már csak az üres kapuba kellett gurítania.

A 25. percben növelhette volna az előnyét a Guingamp. Egy kiugratás után Coco tolta meg a labdát a rossz ütemben kimozduló Buffon mellett, majd az alapvonalról középre centerezett, az érkező Roux pedig közelről a hálóba fejelt. Clement Turpin játékvezető azonban segítségül hívta a videobírót, majd érvénytelenítette a találatot, mert úgy látta, hogy a gólszerző a fejese előtt ellökte Colin Dagbát, hogy helyet csináljon magának.

A mutatott játékot látva Thomas Tuchel és Lőw Zsolt cserére szánták el magukat a szünetben. Timothy Weah helyett pályára küldték a világbajnokság legjobb (fiatal) játékosát, Kylian Mbappét.

A második félidő elején egyenlített a PSG. Az 51. percben Neymar csinált egy szenzációs cselt Jordan Ikoko mellett, majd a kongói védő elkaszálta a brazil támadót, amiért játékvezető büntetőt ítélet. A labda mögé a sértett állt oda, és higgadtan a kapu baloldalába gurított a jobbra vetődő Karl-Johan Johnsson mellett.

A folytatásban már a párizsiak domináltak, a hazaiak svéd kapusa több nagy bravúrt is bemutatott. A 82. percben viszont már tehetetlen volt. Di Maria gyönyörű körömpassza után Mbappé került ziccerbe, és hét méterről a kapu bal oldalába helyezett.

A 90. percben a francia világbajnok eldöntötte a mérkőzést. Neymar átadása után ismét ziccerbe került, passz helyett viszont most átemelte a Karl-Johan Johnssont.

A Thomas Tuchel vezette párizsiak ezzel második meccsüket is megnyerték a bajnokságban és a tabella élére álltak, Mbappé pedig az utóbbi 45 szezon első U20-as játékosa lett, aki eljutott a 30 gólig a Ligue 1-ben.