Vágólapra másolva!
Élete legnehezebb időszakán van túl a Manchester City támadója, David Silva, akinek gyermeke koraszülöttként jött a világra és hetekig küzdött az életéért. A spanyol futballista minden támogatást megkapott edzőjétől, Pep Guardiolától, valamint csapattársaitól és a klubtól, most megható üzenetben mondott köszönetet. 

Mateo mindössze 25 hetes volt, amikor megszületett, az orvosok pedig a legrosszabbra is felkészítették a játékost. Silva természetesen azonnal Valenciába utazott, hogy minden nap felesége és gyermeke mellett lehesen a kórházban, Pep Guardiola és a Manchester City pedig minden támogatásáról biztosította a futballistát.

- mondta Silva annak a dokumentumfilmnek az előzetesében, amelyet az egyesületről és róla is forgattak, All or Nothing (Mindent, vagy semmit) címmel.

David Silva megható üzenetben mondott köszönetet csapatának Forrás: AFP/Paul Ellis

A felvételen már karjaiban gyermekével elnézést kér az éppen a bajnoki címet ünneplő társaitól, hogy nem lehet velük, majd köszönetet mond nekik, a szurkolóknak, a stábnak, a klubnak és különösen edzőjének, Pep Guardiolának, aki a legelejétől megértette ezt a nehéz helyzetet és hatalmas emberségről tett tanubizonyságot.

A videó egyébként egy lelkesítő beszéddel kezdődik, amit a katalán menedzser intézett a játékosok felé a Tottenham elleni rangadó előtt:

"Nyernetek kell! Nyernetek kell, méghozzá David és a családja kedvéért. Hatalmas kínokat élnek most át, tegyétek őket boldoggá. Tegyétek őket boldoggá a játékotokkal."

A City lehengerlő futballal, 4-1-re győzött, Mateo pedig szerencsére egyre jobban lett és végül májusban hagyhatta el a kórházat.

Silva egy tetoválással is tiszteleg gyermeke és küzdeni tudása előtt: egész bal alkarját Mateo képe díszíti, valamint a "Never Surrender" felirat, ami magyarul annyit tesz: "Soha ne add fel".

Muchas gracias fenómeno,eres un artista un abrazo

David Silva (@david21lva) által megosztott bejegyzés,