Három hónapig nem játszhat Kevin De Bruyne

FOOTBALL - CHAMPIONS LEAGUE - LIVERPOOL v MANCHESTER CITY 2018 CHAMPIONS CITY FOOT FOOTBALL league LIVERPOOL MANCHESTER Soccer SPORT UEFA
Manchester City midfielder Kevin De Bruyne during the UEFA Champions League, quarter final, 1st leg football match between Liverpool and Manchester City on April 4, 2018 at Anfield stadium in Liverpool, England - Photo Craig Galloway / ProSportsImages / DPPI
Vágólapra másolva!
Három hónap kihagyás vár Kevin De Bruynére, az angol bajnoki címvédő Manchester City irányítójára.

A belga válogatott világbajnoki bronzérmes futballistája a hét közepén edzésen sérült meg, és már az első diagnózisok alapján tudni lehetett, hogy súlyosan.

Műteni legalább nem kell, de három hónapig nem játszhat Forrás: DPPI/Craig Galloway

A további vizsgálatok után a klub pénteken közölte, hogy a játékos jobb térdében az oldalsó biztosíték ínszalag sérült meg, amelynek a gyógyulása hozzávetőleg három hónapot vesz igénybe, viszont nem lesz szüksége műtéti beavatkozásra.

De Bruyne a Manchester City egyik legfontosabb játékosa volt az előző idényben. A 27 éves belga labdarúgó 37 bajnoki találkozón elért nyolc góljával és 16 gólpasszával elévülhetetlen érdemeket szerzett abban, hogy az együttes rekordmennyiségű ponttal és góllal végzett a Premier League élén.