Beckenbauer is gratulált Deschamps-nak a vb-címhez és a duplázáshoz

deschamps, zagallo, beckenbauer
Combination picture made on July 16, 2018 shows (from L) Germany's former player and coach Franz Beckenbauer in Lisbon on February 25, 2009, France's coach Didier Deschamps in Moscow on July 15, 2018 and Brazil's former player and coach Mario Zagallo on July 4, 1998 in Lesigny, near Paris Deschamps is now only the third man in history to win the World Cup as both a player and coach after Brazil's Mario Zagallo and German Franz Beckenbauer. / AFP PHOTO / -
Vágólapra másolva!
Franz Beckenbauer gratulált Didier Deschamps-nak a francia labdarúgó-válogatott világbajnoki címéhez, s ahhoz, hogy most már szövetségi kapitányként is a csúcsra ért.

A 49 éves francia szakember a brazil Mario Zagallo és Beckenbauer után a harmadik, aki játékosként és kapitányként is vb-győzelmet ünnepelhetett. "Üdv a klubban. Most már hárman vagyunk. Talán valamikor találkozhatnánk" - idézte a Bild kedden a német sportembert.

Beckenbauer 1974-ben nyert vb-t játékosként, majd 1990-ben kapitányként. Deschamps Franciaország mindkét világbajnoki címének részese volt, 1998-ban a pályán, csapatkapitányként, most pedig a kispadról. Zagallo kétszer is világbajnok lett játékosként, 1958-ban és 1962-ben, majd 1970-ben már szövetségi kapitánya volt a győztes braziloknak.

"Elképesztő, hogy a világbajnokság hosszú történelmében, 1930 óta ez ilyen ritkán sikerült" - mondta a duplázásról a 72 éves Beckenbauer, hozzátéve, hogy többen próbálták - köztük az 1986-ban vb-győztes Diego Maradona -, de csak hármuknak jött össze.