Vágólapra másolva!
A Budapest Honvéd Holender Filip és Danilo dupláival 4-0-ra legyőzte a macedón Rabotnickit az Európa Liga-selejtező első fordulójának visszavágó mérkőzésén a Bozsik Stadionban. Supka Attila csapata ezzel megfordította a párharcot, és 5-2-es összesítéssel továbbjutott a második körbe.

Az egy héttel ezelőtti szkopjei odavágón a Honvéd 2-1-re kikapott. Supka Attila, a kispestiek vezetőedzője szerint sokkal agresszívabb, koncentráltabb játék kell ahhoz, hogy a macedón Rabotnicki elleni Európa Liga-selejtező visszavágóján kiharcolják a továbbjutást.

Holender Filip negyedóra alatt duplázott a Rabotnicki ellen Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A vezetőedző kívánságai úgy tűnik meghallgatásra találtak, ugyanis a Honvéd a 6. percben megszerezte a vezetést. Holender Filip szerzett labdát az utolsó emberként hezitáló Dejan Mitrevtől, majd begyalogolt a kapuig és 14 méterről, higgadtan a jobb alsó sarokba lőtt a tehetetlen Daniel Bozinovski mellett (1-0).

A 16. percben gyönyörű támadás végén növelte az előnyét a Honvéd. Gazdag Dániel külsővel leheletfinom labdát tálalt a leshatárról kilépő Holendernek, aki éles szögből elpörgette a labdát a kivetődő kapus mellett (2-0).

A 27. percben nem mindennapi esemény játszódott le a Bozsik Stadion gyepszőnyegén. A Honvéd támadását követő Marius Avram játékvezetőnek egy szerencsétlen mozdulat következtében kifordult a bokája. A kispesti orvosi stáb azonnal a segítségére sietett, de nem tudta tovább dirigálni a mérkőzést. A helyére a negyedik játékvezető, Iulian Calin érkezett. A folytatásban a Honvéd irányítása alatt tartotta a mérkőzést, de több ziccert már nem tudott kidolgozni, és a Rabotnicki is veszélytelen volt a kapura.

A második félidő első percében a kispestiek azonnal lezárhatták volna a meccset. A brazil Danilo került ziccerbe, 13 méterről a hosszú sarokba tekert volna, de az utolsó pillanatban Leon Najdovski belevetődött a lövésbe.

A brazil Danilo is duplázott a második félidőben Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A 62. percben a Honvéd eldöntötte a mérkőzést és a párharcot is. A nyáron hazatérő Vadócz Krisztián szerzett labdát a kapu előtt, kiugratta ziccerben Danilót, akit Sebastián Herera elkaszált a tizenhatoson belül. A kispestiek büntetőt kaptak, míg a Rabotnicki játékosa piros lappal mehetett zuhanyozni. Az ítélet végrehajtását a sértett vállalta magára, higgadtan a bal felső sarokba belsőzött a jobbra vetődő Bozinovski mellett (3-0).

Az utolsó fél órában a macedónok becsülettel próbálkoztak, de 11 emberrel sem volt esélyük a Honvéd ellen, nemhogy emberhátrányban.

A 84. percben Danilo gyönyörű góllal megkoronázta a teljesítményét. A csereként érkező Lukács Dánieltől kapott remek labdát a jobboldalon, majd két cselt követően betört a tizenhatoson belülre, és hat méterről a jobb felső sarokba lőtt (4-0).

A kispestiek meggyőző teljesítménnyel, magabiztos győzelmet arattak, és továbbjutottak az Európa Liga-selejtező 2. fordulójába, ahol a luxemburgi Niedercorn és az azeri Gabala összecsapás győztesével találkoznak. A párharc első meccsét a luxemburgiak idegenben 2-0-ra megnyerték, a visszavágót csütörtökön rendezik.

1. félidő
16Filip Holender
6Filip Holender
2. félidő
86Gergő Nagy
84Danilo
84Filip Holender
70Nikola Sharkoski
70Petar Petkovski
68Eke Uzoma
63Danilo
62Sebastian Herrera
Összeállítások
Budapest Honvéd3-5-2
Rabotnicki4-3-3
Football Pálya
7
Bence
Batik
24
Djordje
Kamber
3
Eke
Uzoma
26
Dino
Skvorc
13
Tibor
Heffler
19
9
Krisztian
Vadocz
6
Gazdag
Dániel
11
Filip
Holender
99
Dávid
Gróf
77
Gergő
Nagy
17
Dusan
Stevic
20
Nikola
Sharkoski
23
Leon
Najdovski
7
Petar
Petkovski
14
Oliver
Peev
11
Joel
Bopesu
8
Ljubomir
Stevanovic
1
Daniel
Bozinovski
4
Dejan
Mitrev
6
Sebastian
Herrera
10
Ostoja
Stjepanovic

Budapest Honvéd

Kezdők
7Bence Batik
24Djordje Kamber
3Eke Uzoma
68
26Dino Skvorc
13Tibor Heffler
19Danilo
84
63
9Krisztian Vadocz
6Gazdag Dániel
11Filip Holender
84
16
6
99Dávid Gróf
77Gergő Nagy
86
18András Horváth
22Milán Májer
25Ivan Lovric
33Tonci Kukoc
55Norbert Szendrei
96Dániel Lukács
14Nikolasz Kovács
Cserék

Rabotnicki

Kezdők
17Dusan Stevic
20Nikola Sharkoski
70
23Leon Najdovski
7Petar Petkovski
70
14Oliver Peev
11Joel Bopesu
8Ljubomir Stevanovic
1Daniel Bozinovski
4Dejan Mitrev
6Sebastian Herrera
62
10Ostoja Stjepanovic
12Risto Jankov
5Nehar Sadiki
9Geoffrey Chinedu
16Alexander Borja Cordoba
21Kristijan Ackovski
24Ljavdrim Fazliju
99Filip Petkovski
Cserék