Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos oldalán jelentette be, hogy már nem Georges Leekens vezeti a magyar labdarúgó válogatottat, helyét az olasz, a Honvéd csapatával 2017-ben bajnoki címet nyert Marco Rossi veszi át.

A belga Georges Leekens csak felkészülési meccsen irányíthatta a magyar válogatottat, ezen a négy meccsen háromszor vereséget szenvedett a csapattal, csak a fehéroroszországi 1-1-en nem vesztes csapatnak volt a kapitánya (kikapott vele a csapat Kazahsztántól, Skóciától és Ausztráliától is).

Az MLSZ közleménye kitér arra, hogy a Georges Leekens által összeállított csapat játékban nem mutatott határozott fejlődést, sem a fiatalítás, sem a játékstílus kialakítása nem haladt az előzetesen elvárt ütemben. A vezetőség ezek után döntött a kapitány szerződésének felbontásáról. A belga szakember nem tart igényt végkielégítésre.

Marco Rossi, a magyar válogatott új szövetségi kapitánya Fotó: Szabó Gábor - Origo

Rossinak a szeptemberben kezdődő Nemzetek Ligájában már tétmérkőzéseken kell kialakítani annak a csapatnak a gerincét, amely képes lesz a selejtezősorozat végéig a kijutó helyekért harcolni.

Az elnökség a 2020-as, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra tekintettel elvárja a remélt eredményt, azaz a kijutást, valamint egy új, fiatal játékosokra épülő csapat kialakítását.

Marco Rossi 2020 nyaráig szóló szerződést írt alá. Az olasz szakember a Honvéddal nyert bajnoki cím előtt bronzérmet is szerzett a kispesti együttessel, majd idén a szlovákiai DAC csapatával is.