Vágólapra másolva!
Szerdán este a Magyar Kupa 78. döntőjében az Újpest FC 2-2-es döntetlent követően tizenegyesekkel legyőzte a Puskás Akadémiát, ezzel megszerezte fennállása 10. MK serlegét. A mérkőzést követően az újpesti Balázs Benjámin a jóistennek mondott köszönetet, az álomgólt szerző Zsótér Donát tudatosan készült a büntetőpárbajra, míg a felcsúti csapat középpályása, az ex-újpesti Balogh Balázs gratulált volt csapata sikeréhez.

„Az első húsz percben domináltunk, mégis a Puskás Akadémia szerezte meg a vezető gólt.

Ennek is köszönhető, hogy sikerült hamar fordítanunk. Sajnos az ellenfél kiegyenlített, ezt követően pedig már nem igazán voltak veszélyes helyzetek egyik oldalon sem. Jött a büntetőpárbaj, ahol bármi előfordulhat. A jóisten velünk volt, így sikerült megnyernünk a Magyar Kupát. Erre készültünk egész évben” – mondta az Újpest FC játékosa, Balázs Benjámin, aki a negyedik lövést vállalta magára, de a felső lécet találta el.

Balázs Benjámin (jobbra), az Újpest FC játékosa Fotó: Polyák Attila - Origo

– tette hozzá a 28 éves játékos, aki profi pályafutása első trófeáját nyerte.

A lila-fehérek egyenlítő gólját a 22 éves Zsótér Donát szerezte, aki elemi erővel bombázott a bal felső sarokba.

„Fantasztikus volt a mérkőzés. Már a bemelegítés alatt is éreztük a szurkolók támogatását, de a kezdő sípszó előtt szinte már az egész stadion lilába borult, ez óriási motivációt adott. Ennek ellenére rosszul kezdtünk. Próbálkoztunk a rövidpasszos játékunkkal, de akadozott a gépezet. Ezt követően a Puskás Akadémia szerzett egy szerencsés gólt, de a fordulás után sikerült rátennünk egy lapáttal, és összejött a fordítás. Utána megint kaptunk egy buta gólt, de nem adtuk fel. Folyamatosan alakítottuk ki a helyzeteket, és megérdemelten nyertük a kupát” – mondta Zsotér Donát, aki talán élete egyik legnagyobb gólját lőtte a Groupama Arénában.

„Tavaly a Paks ellen lőttem ennél nagyobb gólt, de az biztos, hogy ez fontosabb volt. Jó ütemben kaptam a labdát, szerencsére sikerült rendesen eltalálnom.

– folytatta az újpesti középpályás, aki a meccs előtt nem tulajdonított nagy jelentőséget annak, hogy a bajnokságban a Puskás Akadémia háromszor is legyőzte az Újpestet.

Az újpesti szurkolók koreográfiája a mérkőzés előtt Fotó: Polyák Attila - Origo

Tischler Patrik 2017 nyarán a Puskás Akadémiától szerződött Újpestre. A 26 éves játékos 10 gólt szerzett a Magyar Kupa idei kiírásában.

„Amikor ideigazoltam, a vezetők elmondták, hogy az európai kupaszereplés kiharcolás a legfőbb cél, az mindegy, hogy a bajnokságon vagy a Magyar Kupán keresztül. Szerencsére ez most sikerült, de nem elégszünk meg ennyivel.

– nyilatkozta az Újpest FC csatára, aki a csapataranyérem mellett „egyéniben” is jól teljesített, hiszen a Magyar Kupa idei kiírásának gólkirálya lett.

Novothny Soma, Tischler Patrik és Litauszki Róbert a Magyar Kupa-serleggel Fotó: Polyák Attila - Origo

„Szerettem volna többet játszani a döntőben, így van bennem icipici hiányérzet, de boldog vagyok, hogy a srácok nélkülem is meg tudták nyerni. Szerencsére azért a hosszabbításban pályára léphettem, és a döntőig vezető úton én is hozzátettem a magamét. Szeretném megköszönni a buzdítást fantasztikus szurkolótáborunknak, nélkülük biztos nem sikerült volna.

– tette hozzá Tischler Patrik.

A mérkőzés egyik legjobbja Balogh Balázs, a Puskás Akadémia középpályása volt. A 27 éves játékos hét évet húzott le Újpesten mielőtt 2017 nyarán Felcsútra szerződött.

„Nehéz ilyenkor mit mondani, én már megtapasztaltam a sikert és a kudarcot is. Négy évvel ezelőtt a Diósgyőr ellen megnyertük a kupát az Újpesttel, két éve viszont kikaptunk a Fraditól.

Úgy érzem, a második félidőben volt egy rövidzárlatunk, amit kihasznált az Újpest. Megszereztük a vezetést, jól is játszottunk. Akár el is dönthettük volna a találkozót” – mondta Balogh Balázs, aki már a harmadik percben gyönyörű labdát tálalt Szakály Péter elé, azonban a Puskás Akadémia támadóját gyanús körülmények között szerelték a tizenhatoson belül.

Balogh Balázs gólpasszt adott a Magyar Kupa-döntőben, és a büntetőpárbajban értékesített egy tizenegyest Fotó: Polyák Attila - Origo

„Messze voltam az esettől, így nem tudok véleményt mondani. A meccs előtt beszéltünk róla, hogy kétes szituációban biztosan nem fognak befújni tizenegyest, mert a játékvezetők nem akarják, hogy így dőljön el egy finálé. Ettől függetlenül el kell vonatkoztatnunk, mert ennek ellenére is megszereztük a vezetést, és voltak utána helyzeteink. A második félidő első tizenöt perce nem kellett volna.

Mert amit az élet elvesz, azt egyszer visszaadja. Van még hátra két meccsünk a bajnokságból, megyünk előre felemelt fejjel” – tette hozzá a Puskás Akadémia középpályása.

Pintér Attila, a Pukás Akadémia vezetőedzője így nyilatkozott az M4 Sportnak:

A lilába borult Fradi-stadionban ünnepelt az Újpest - Galéria

Az újpesti és a felcsúti szurkolók is kitettek magukért a 78. Magyar Kupa-döntőn.