Bombameglepetés: a Frankfurt legyőzte a Bayernt a Német Kupa döntőjében

Bayern Munich vs Eintracht Frankfurt Sports soccer DFB-Pokal brb lbn lhe lby GOAL
19 May 2018, Germany, Berlin, DFB-Pokal, Finals, FC Bayern Munich vs Eintracht Frankfurt at Olympiastadion Berlin: Eintracht Frankfurt's Ante Rebic celebrates his goal (0:1) with his teammates. Photo: Peter Kneffel/dpa
Vágólapra másolva!
Hatalmas meglepetésre a német rekordbajnok Bayern München 3-1-es vereséget szenvedett a Német Kupa döntőjében a Bundesliga 8. helyén végző Eintracht Frankfurttól, így Niko Kovac alaposan megfricskázta leendő együttesét, Jupp Heynckes pedig vereséggel búcsúzott a müncheniektől.

A bajoroknál az utolsó mérkőzésén dirigáló Jupp Heynckesnek ez volt a 77. német kupameccse, amivel Ott Rehhagel mögött a második helyre jött fel a vonatkozó örökranglistán. Érdekesség, hogy a túloldalon Niko Kovac is elköszön a Frankfurttól, és éppen a Bayern kispadját veszi át a következő szezontól.

Ha már kispad: a müncheniek első számú kapusa, Manuel Neuer is ott ült a cserék között, szeptember óta először került be a keretbe.

A toronymagas esélyesnek számító Bayern jól kezdte a döntőt, Lewandowski a 7. percben a keresztlécet is telibe trafálta, nem sokkal később viszont jött a hidegzuhany: a horvát Ante Rebic szerzett labdát James Rodrigueztől, amit aztán visszakapott Boatengtől, kilépett két védő között és a tizenhatos vonaláról mesterien lőtte ki a jobb alsót.

Innentől – ahogy várni lehetett – gyakorlatilag felborult a pálya, akkora fölényben játszott a Bayern, Lewandowski, Kimmich és Müller előtt is adódott lehetőség, de Hradecky eszén egyikőjük sem tudott túljárni. Ráadásul az Eintracht veszélyes kontrákat vezetett, de először Rebic hozott rossz döntést, aztán ugyanő csúsztatott mellé, gólt végül egyik alakulat sem tudott szerezni a félidő további részében.

A második játékrészt egy kis csúszással sikerült elkezdeni, a szurkolók ugyanis szétfüstölték a játékteret. Boateng már a 90. másodpercben veszélyeztetett egy fejessel, de Ulreich a helyén volt. Az 53. percben aztán beérett a Bayern-fölény: Kimmich adott középre a tizenhatos jobb oldaláról, a második hullámban jól érkezett Robert Lewandowski, aki a védővel egyszerre rúgta el a labdát, ami végül a bal alsóban kötött ki.

Maradt támadásban a Bayern, amely Hummels révén ismét eljutott a felső kapufáig, majd az ellentámadásból ismét Rebic került helyzetbe, lövése azonban centikkel elkerülte a kaput.

Hátra volt még azonban a csattanó: megint Rebicé volt a főszerep, aki egy előrevágott labdánál lefutotta a körülményeskedő Hummelst, majd átpöccintette a kimozduló Ulreich fölött. Érett a meglepetés, ekkor már a 82. percet írtuk.

A Bayern a hajrában egy vitatható ítéletet követően nem kapott meg egy büntetőt, szöglet következett, amire Ulreich is feljött, viszont a Frankfurt labdát szerzett, Gacinovic pedig elgyalogolt az üres kapuig.

3-1, kupagyőztes az Eintracht, amely a tavaly elveszített finálé után idén ünnepelhet, fennállása során ötödször.

Javi Martinez eltűnik:

Gacinovic gólja:

Végeredmény, Német Kupa, döntő:
Bayern München – Eintracht Frankfurt 1-3
gól: Lewandowski (53.), illetve Rebic (11., 82.), Gacinovic (90+6.)