Roberto Mancini lett az olasz szövetségi kapitány

Mancini
(FILES) In this file photo taken on September 20, 2015 Inter Milan's Italian coach Roberto Mancini gestures during the Serie A football match between Chievo Verona and Inter Milan at the Bentegodi Stadium in Verona. Roberto Mancini has been appointed the new head coach of Italy, the Italian football federation (FIGC) confirmed on May 14, 2018. / AFP PHOTO / Giuseppe CACACE
Vágólapra másolva!
Az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) hétfőn bejelentette, hogy Roberto Mancini lesz a válogatott szövetségi kapitánya.

A FIGC honlapján megjelent közlemény szerint az 53 éves edző kedden délben, a szövetség firenzei edzőközpontjában írja alá szerződését, amelynek publikus részleteit is akkor hozzák nyilvánosságra.
Az olasz sportsajtó értesülései szerint a megállapodás a 2020-as Európa-bajnokság végéig szól majd, de egy opció alapján 2022 nyaráig meghosszabbítható lesz, és évente kétmillió eurós (630 millió forint) alapfizetést tartalmaz.

Mancini május 28-án, a Szaúd-Arábia elleni barátságos meccsen mutatkozik be a kispadon.
A tréner vasárnap közös megegyezéssel szerződést bontott a szentpétervári Zenit csapatával, amelyet tavaly nyár óta irányított. Korábban a Fiorentina, a Lazio, az Internazionale, a Manchester City és a Galatasaray együttesét is irányította.

Az olasz válogatott nem jutott ki a nyári, oroszországi világbajnokságra, Gian Piero Ventura kapitánynak ezért kellett távoznia posztjáról. A nemzeti együttest azóta ideiglenes megbízatással Luigi Di Biagio irányította.