Tizenötezer szurkoló várta Nápolyban a győztes focicsapatot

Juventus, Napoli
Napoli players celebrate at the final whistle during the Italian championship Serie A football match between Juventus FC and SSC Napoli on April 22, 2018 at Allianz stadium in Turin, Italy - Photo Morgese - Rossini / DPPI
Vágólapra másolva!
Tizenötezer Napoli-szurkoló várta a dél-olasz labdarúgócsapat játékosait a nápolyi repülőtéren hétfőn hajnalban, miután az együttes vasárnap este bajnoki mérkőzésen 1-0-ra győzött a Juventus otthonában.

"Mi vagyunk az egyetlen klub, amely a teljes lakosságot képviseli, hiszen a többi olasz nagyvárosnak legalább két csapata van" - mondta a diadal után könnyeivel küszködve Maurizio Sarri, a Napoli vezetőedzője.

A lefújást követően Nápoly-szerte nagy ünneplés kezdődött: az emberek tűzijátékokat gyújtottak, s a Trieste e Trento téren a szökőkútba ugráltak. A csapatbusz hétfőn reggel közel két óra alatt jutott csak el a repülőtértől pár száz méterre található edzőközpontba, akkora volt a tömeg az autópályán: a szurkolók a dugó miatt autóikat az úton hátrahagyva igyekeztek üdvözölni az együttest.

A vasárnapi sikerrel a Napoli hátránya négy fordulóval az idény vége előtt mindössze egy pont a listavezető Juventushoz képest, ráadásul a sorsolása is könnyebb.

A Napoli hatalmas győzelmet aratott vasárnap este Torinóban, így hátránya csupán egy pontra csökkent az éllovas Juventussal szemben Forrás: DPPI/Alessio Morgese

"Ha a hátralévő találkozókat nézzük, valóban a nápolyiak a favoritok, de a mérkőzéseket meg is kell nyerni" - jelentette ki a Juventus vezetőedzője, Massimiliano Allegri. Hozzátette, mindvégig biztos volt abban, hogy a bajnoki cím az utolsó fordulóban fog eldőlni.

Az összesen 31-szeres bajnok Juventus - mely egy hete még hatpontos előnyben volt - az elmúlt hat évben megnyerte a Serie A-t, a kétszeres első Napoli pedig legutóbb 1990-ben ünnepelhetett aranyérmet, még Diego Maradonával a soraiban.

A Juventus és a Napoli hátralévő mérkőzései (zárójelben a csapatok helyezése):
35. forduló: Internazionale (5.)-Juventus, Fiorentina (9.)-Napoli
36. forduló: Juventus-Bologna (11.), Napoli-Torino (10.)
37. forduló: AS Roma (3.)-Juventus, Sampdoria (8.)-Napoli
38. forduló: Napoli-Crotone (17.), Juventus-Verona (19.)