A Barcelona edzőmeccset csinált a Király-kupa döntőjéből

Messi
Barcelona's Uruguayan forward Luis Suarez (R) celebrates with Barcelona's Spanish midfielder Andres Iniesta, Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi and Barcelona's Brazilian midfielder Philippe Coutinho after scoring during the Spanish Copa del Rey (King's Cup) final football match Sevilla FC against FC Barcelona at the Wanda Metropolitano stadium in Madrid on April 21, 2018. / AFP PHOTO / CRISTINA QUICLER
Vágólapra másolva!
Története 30. Király-kupa győzelmét aratta a Barcelona, miután a szombati döntőben nagyon simán, 5-0-ra legyőzte a Sevillát.

Előzetesen nem volt kérdés, hogy melyik a jobb csapat, a katalánok számára azonban figyelmeztető jel lehetett, hogy három hete a Sevilla lefocizta őket, és a sérült Messi becserélése kellett ahhoz, hogy megőrizzék bajnoki veretlenségüket.

Valverde ezúttal a legerősebb kezdővel állt ki, ugyanúgy ahogy Montella is a túloldalt.

A Sevillának kizárólag egy célja volt. A túlélés. Semmilyen hajlandóságot nem mutatott arra, hogy labdát birtokoljon, építkezzen, támadást kezdeményezzen. Röviden: esze ágában sem volt gólt lőni. Valószínűleg ez így is maradt volna egész meccsen, ha a Barca nem szerez vezetést. A 14. percben Cillessen kapus indításából Coutinho ugrott ki, aki Suárezhez passzolt, ő pedig a kapuba.

Ezután jöttek előrébb a sevillaiak, de igazán nagy helyzetet nem tudtak kidolgozni. Cillessennek csak egyszer kellett védenie, Vázquez fejesénél. A Barca nem borította rá a pályát ellenfelére, de amikor eljutott a kapuig, rendre veszélyes tudott lenni. Például a 31. percben, amikor Alba sarkazásából Messi lőtt gólt.

A Barcelona már az első félidőben eldöntötte a kupa sorsát Forrás: AFP/Cristina Quicler

A szétesett sevillai védelmet már nem volt nehéz lekontráznia a Barcának: a 40. percben Suárez megszerezte a harmadikat.

Az 52. percben már négy volt közte. Messi passzából Iniesta rúgott gólt. Ekkor kezdett edzőmeccsbe átcsapni a döntő: a Sevilla a térfeléről sem tudott kijönni, a Barca pedig akkor és úgy került helyzetbe, ahogy akart. Mégis megvolt az esély a szépítésre, de a 64. percben az exbarcás Sandro belerúgta a ziccert Cillessenbe.

Az ötödik Barca-gólt Coutinho lőtte be. Kétszer! A brazil gólját visszafújták az egyik sevillai védő kezezése miatt, de a megítélt büntetőhöz is ő állt oda (Messi átadta neki). Az utolsó 20 percben a Sevillának voltak helyzetecskéi, de a gól nem jött össze, így a Barca a vártnál sokkal simábban nyerte meg 30. Király-kupa trófeáját.

A szezon hátralévő részére a bajnoki cím és a bajnoki veretlenség megőrzése a cél.

A meccs összefoglalója ITT.