Fél évszázad után először nyert argentin csapat La Pazban

Horizontal FOOTBALL MATCH
Argentina's Atletico Tucuman player Favio Enrique Alvarez (L), celebrates with a teammate after scoring against Bolivia's The Strongest, during their Copa Libertadores football match at Hernando Siles stadium, in La Paz on April 18, 2018. / AFP PHOTO / ar / AIZAR RALDES
Vágólapra másolva!
A bolíviai La Paz 3640 méteres tengerszint feletti magassága jó néhány klubcsapaton és válogatotton kifogott már, legyen azok akár a legjobbak. Az Atlético Tucumán most az argentin klubok 1970 óta tartó vesszőfutásának vetett véget a Libertadores-kupában.

A C-csoport harmadik fordulójában a pont nélkül álló Atlético Tucumánra borzasztóan nehéz túra várt: a 3640 méter magasan fekvő La Pazban 1970 óta nem tudott nyerni argentin csapat, nekik pedig irtó nagy szükségük lett volna a sikerre a hazai The Strongest ellen. Az embert próbáló tengerszint feletti magasság ezúttal nem fogott ki a vendégeken, akik az első félidőben egy 40 méteres bombával megszerezték a vezetést, majd a hazai egyenlítést követően újfent meg tudták ezt tenni, ami már győzelmet jelentett számukra.

Az Atlético sikerét megelőzően argentin csapat utoljára 1970-ben nyert a bolíviai fővárosban, akkor a River Plate távozott győzelemmel a tarsolyában. Rajtuk kívül is csak két csapat, a Boca Juniors és a Racing Club tudott győzni a félelmtes Universitas Stadionban, ahol a The Strongest öt éve és 19 mérkőzés óta nem talált legyőzöre nemzetközi kupameccsen.

Eredmények, Libertadores-kupa
C csoport:
The Strongest (bolíviai)–Atlético Tucumán (argentin) 1-2 (1-1)
Libertad (paraguayi)–Penarol (uruguayi) 2-1 (0-0)

D csoport:
Flamento (brazil)–Santa Fe (venezuelai) 1-1 (1-1)

G csoport:
Independiente (argentin)–Corinthians (brazil) 0-1 (0-0)