Megtörik a jég, jöhet a téli szünet a Premier League-ben

Horizontal
Heavy snow falling outside Arsenal's stadium forcing the cancellation of their English Premier League football match against Stoke City at the Emirates Stadium, London, on December 18, 2010. AFP PHOTO/GLYN KIRK FOR EDITORIAL USE ONLY Additional licence required for any commercial/promotional use or use on TV or internet (except identical online version of newspaper) of Premier League/Football League photos. Tel DataCo +44 207 2981656. Do not alter/modify photo. / AFP PHOTO / GLYN KIRK
Vágólapra másolva!
A klubok szerdai tanácskozásán elvi döntés született, miszerint 2020-tól bevezetnek egy kéthetes téli szünetet az angol élvonalban, a Premier League-ben.

A szünet nem lenne hosszú, csupán két hét pihenőt jelentene január végén, február elején, és csak az élvonal csapataira vonatkozna - írja a BBC, kiemelve, hogy a szünet egészen biztosan nem fogja érinteni az ünnepi időszakot, azaz karácsonykor és újévkor továbbra is lesznek mérkőzések.

Két hétre bezárnak Forrás: AFP/Glyn Kirk

A PL-ben szereplő klubok, játékosok, valamint az angol válogatott irányából időről-időre felmerült a téli szünet lehetősége, különösen olyankor, amikor az egy-egy világversenyre nagy reményekkel utazó angol válogatott idő előtt kiesett - sokan a bajnokságban túlhajszolt játékosok fáradtságában látták a kudarc okát.

A döntésben ezúttal sokat nyomhatott a latban, hogy olyan edzők is támogatták a téli szünetet, mint a bajnok Manchester Cityt irányító Pep Guardiola, vagy a Chelsea kispadján ülő Antonio Conte.