A Bayern München gólfesztivált rendezett a Német Kupa elődöntőjében

Bayern München, Német Kupa
Robert Lewandowski, a Bayern München játékosa ünnepel csapattársaival, miután gólt szerzett a Bayer Leverkusen ellen a labdarúgó Német Kupa elődöntőjében
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Német Kupa kedd esti elődöntőjében a Bayern München 6-2-re győzött a Bayer Leverkusen vendégeként. Jupp Heynckes csapata ezzel bejutott a fináléba, ahol a szerdai Schalke-Frankfurt összecsapás győztese lesz az ellenfele.

A bajnok Bayern München bekezdett a Leverkusen otthonában. A világ- és Európa-bajnok Javi Martínez szemfüles találatával már a harmadik percben megszerezte a vezetést.

A kilencedik percben Franck Ribéry hajszálpontos beadása után a lengyel gólgyáros, Robert Lewandowski növelte a bajorok előnyét.

Ekkor úgy tűnt, Jupp Heynckes csapata gálaelőadással rukkolhat elő, azonban Lars Bender 16. percben szerzett fejesgólja után visszajött a meccsbe a Leverkusen.

Ezt követően kiegyenlített játékot láthatott a BayArena közönsége, bár Arjen Robben gondoskodott róla, hogy a mérkőzésre kilátogató nézők ne unatkozzanak.

Az első félidő hajrájában nem sok kellett volna a Leverkusen egyenlítő góljához, de Karim Bellarabi bombáját Sven Ulreich földöntúli bravúrral hárította.

A második félidő ismét Leverkusen ziccerrel indult, azonban Kevin Volland lövésénél Ulreich ismét óriási védéssel rukkolt elő. Ennek a következő Bayern München támadásnál lett kulcsszerepe, amikor Thiago Alcántara átadása után Thomas Müller értékesített egy ziccert, így lett 2-2 helyett 1-3.

A harmadik bekapott gól teljesen megtörte a hazaiakat, majd a 61. percben eldőlt a mérkőzés. Robben lépett ki ziccerben, de rálépett a labdára, azonban az érkező Thiago Alcántara lecsapott arra, csinált egy befele cselt, végül higgadtan a jobb alsó sarokba lőtt.

A gólfesztivál három perc múlva folytatódott. A csereként beálló Rafinha viharzott el a jobbszélen, a visszatett labdáját Robben lőtte kapura hat méterről. A holland támadó lövésébe azonban Thomas Müller a kapu torkában belebotlott, de így sem tudta megakadályozni csapata ötödik gólját.

A 72. percben szépített a Leverkusen. A csereként érkező Leon Bailey káprázatos szabadrúgása a kapu bal oldalában landolt.

A 79. percben ismét betalált a Bayern. Thiago Alcántara gyorsan elvégzett szabadrúgása után Müller lépett ki ziccerben, és közelről nem hibázott.

Győzelmével a Bayern München bejutott a Német Kupa döntőjébe, a reaktivált Jupp Heynckesnek pedig továbbra is megvan az esélye arra, hogy a 2012/2013-as szezon után másodszor is triplázás után vonulhasson nyugdíjba.

Német Kupa, elődöntő
Bayer Leverkusen-Bayern München 2-6 (1-2)