Agyonverte a Monacót, bajnok a PSG

PSG
Paris Saint-Germain's German midfielder Julian Draxler (2R) celebrates with teammates after scoring a goal during the French L1 football match between Paris Saint-Germain (PSG) and Monaco (ASM) on April 15, 2018, at the Parc des Princes stadium in Paris. / AFP PHOTO / Thomas Samson
Vágólapra másolva!
A Paris Saint-Germain játékosai azzal a tudattal léphettek pályára vasárnap este a Monaco ellen, hogy ha nyernek, bebiztosítják bajnoki címüket. Nos, a futballisták alaposan túlteljesítették a várakozásokat, hiszen valóságos mészárlást rendeztek és 7-1-es sikerükkel megszerezték a klub történetének hetedik elsőségét a Ligue 1-ben. 

Negyedóráig csak kóstolgatták egymást a csapatok, utána viszont beindult a párizsi henger, Lo Celso, Cavani és Di Maria góljaival öt perc alatt lerendezte a mérkőzést a PSG, onnantól pedig gála jelleget öltött a találkozó.

Lo Celso újabb találatára az első félidőben még Rony Lopes válaszolt, a szépítés ellenére azonban csak a különbség volt kérdés a folytatásban.

A második játékrészben még hármat vágtak a párizsiak, Di Maria, Draxler és Falcao öngólja pedig 7-1-es kiütést eredményezett, valamint a PSG történetének hetedik bajnoki címét, amit stílusosan hódított el Unai Emery legénysége, ráadsául a sérült Neymar és a mérkőzést végig a kispadról szemlélő Mbappé hiányában.