Vágólapra másolva!
A Nemzeti Sport Online értesülései szerint a belga Genk mellett újabb külföldi klub érdeklődik a Ferencváros labdarúgócsapatának egyszeres ghánai válogatott támadója, Joseph Paintsil iránt – a török Galatasaray megfigyelője, Emre Utkucan kiszemeltjei között is szerepel a 20 éves futballista neve.

A napokban közösségi oldalakon török szurkolói kommentekben bukkant fel először a Ferencvárosban futballozó ghánai Joseph Paintsil neve a Galatasarayjal kapcsolatban, és mint a Nemzeti Sport Online klub közeli forrásból megtudta, nem véletlenül.

A Galatasaraynál úgy számolnak, hogy a másfél éve a görög PAOK-tól szerződtetett, 23-szoros zöld-foki-szigeteki válogatott szélső, a török élvonalban ebben az idényben 24 mérkőzésen hat gólt szerző Garry Rodrigues a nyáron az angol Premier League-be távozhat. Ezért a nyári átigazolási időszak egyik legfontosabb feladata az ő helyettesének megtalálása lehet az isztambuli klubnál. A posztra több kiszemeltje is van Emre Utkucannak, a Galata vezető játékosmegfigyelőjének, s az egyik közülük Joseph Paintsil, aki a gyorsaságával és gólerős futballjával hívta fel magára a figyelmet.

Joseph Paintsil felkeltette a Galatasaray érdeklődését Fotó: Polyák Attila - Origo

Más kérdés, hogy valószínűleg nem a Galatasaray lesz az egyetlen kérője, hiszen a télen arról szóltak a hírek, hogy a belga Genk megegyezett a Tema Youthszal a támadó szerződtetéséről, de mivel a Ferencváros nem volt hajlandó lemondani róla, a nyárig szóló kölcsönszerződését ki kell töltenie a zöld-fehéreknél.

Korábban egyébként az FTC vezérigazgatója, Orosz Pál is úgy nyilatkozott, hogy szeretnék érvényesíteni az opciós jogukat, és Paintsilt végleg szerződtetnék.