Vágólapra másolva!
Hétfőn este hivatalossá vált, hogy az Arsenal chilei klasszisa, Alexis Sánchez a Manchester Unitedban folytatja pályafutását, míg a csereüzlet keretében az örmény Henrikh Mkhitaryan az az észak-londoni klub játékosa lett. Azonban az Arsenal tovább szeretné erősíteni a keretét, és úgy tűnik, napokon belül bejelentheti a gaboni Pierre-Emerick Aubameyang szerződtetését.

A Bundesliga előző szezonjának gólkirálya már jó ideje távozni szeretne. A 28 éves játékos fegyelmi problémák miatt nem került be csapata keretébe a Wolfsburg elleni bajnoki mérkőzésre, majd a Hertha elleni találkozót is kihagyta, ugyanis Michael Zorc, a BVB sportigazgatója nehezményezte, hogy fejben máshol jár.

Az Arsenal vezérigazgatója, Ivan Gazidis nézi Aubameyang ezüst színű Porschéjét Forrás: thesun.co.uk

Az Arsenal képviselői már napok óta Németországban tárgyalnak a Dortmund vezetőivel. Sajtóértesülések szerint már megszületett a megállapodás Aubameyang átigazolásáról, amit napokban belül hivatalos bejelentés is követhet.

Az észak-londoni klub 60 millió font körül összeget utalhat a BVB-nek.

Pierre-Emerick Aubameyang valószínűleg már nem lép pályára a Dortmund színeiben Forrás: thesun.co.uk

A gaboni támadó távozása biztosra vehető. Kedden néhány lesifotós lekapta, amint egy kartondobozt cipel a sportkocsijába, bár állítólag csak a szponzoraitól kapott árukat tartalmazta a doboz. Mindenesetre a jelek arra utalnak, hogy búcsú mond a Ruhr-vidéknek.

Nem lenne meglepő, hogy az egykori BVB középpályás, Henrikh Mkhitaryan kedvenc játszótársa is hamarosan csatlakozna az Arsenalhoz.