Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-Ligakupa elődöntőjének visszavágó mérkőzésen a Manchester City 3-2-re győzött a másodosztályban szereplő Bristol City vendégeként, így 5-3-es összesítéssel bejutott a fináléba.

Ahogy az várható volt, az első mérkőzésen egygólos előnyt kiharcoló Manchester City gyorsan magához ragadta a kezdeményezést, hogy minél előbb lezárja a továbbjutás kérdését. Pep Guardiola csapata az első félidőben szinte csak egykapuzott. A gólszerzéshez a spanyol David Silva állt a legközelebb, akinek a lecsúszott beadása a felsőlécen csattant a 13. percben.

A vezetést a lefújás előtt tudta megszerezni a City.

Bernardo Silva a tizenhatoson belül szerzett labdát, majd a lendületből érkező Leroy Sané elé tálalt. A német válogatott szélső 11 méterről a jobb alsó sarkot célozta meg, a jól helyezett lövésbe a menteni igyekvő Bristol-védő, Aden Flint csak beleérni tudott (0-1).

Az argentin Sergio Agüero a 23. gólját szerezte az idei szezonban Forrás: AFP/Geoff Caddick

A fordulás után szinte azonnal növelte előnyét a vendégcsapat.

Egy gyors kontratámadás végén Kevin De Bruyne tálalt Sergio Agüero elé, az argentin támadó 13 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (0-2). A 64. percben szépített a Bristol City. John Stones hibája után Jamie Patersonhoz került a labda, aki balról középre tekert, az érkező Marlon Pack pedig hét méterről a kapu jobb oldalába fejelt (1-2).

Az utolsó fél órában a másodosztályú csapat mindent megtett az egyenlítésért. A szépségtapasz a 95. percben jött össze. Az első gólnál menteni igyekvő Aden Flint közelről kotort a kapuba egy lefejelt labdát (2-2). A Bristol Citynek azonban nem lett meg a döntetlent, ugyanis egy perccel később a belga Kevin De Bruyne az első gólt szerző Leroy Sané centerezése után tíz méterről a jobb alsó sarokba lőtt (2-3).

Pep Guardiola csapata a fináléban a szerdai Arsenal-Chelsea összecsapás győztesével találkozik majd a londoni Wembley Stadionban, február 25-én.

Ligakupa, elődöntő, visszavágó
Bristol City (II.)-Manchester City (I.) 2-3 (0-1)
Továbbjutott a Manchester City 5-3-s összesítéssel.