Vágólapra másolva!
2018. január 16-án Ronaldinho, az FC Barcelona legendás brazil karmestere bejelentette a visszavonulását. A világbajnok támadó játékát minden pillanatban élmény volt csodálni. Így volt ezzel Iker Casillas, a Real Madrid egykori kapusa is, aki a közösségi oldalán posztolt üzenetében búcsúzott korábbi ellenfelétől.

„Megszenvedtem a tudásodat, de mint a foci szerelmese, élveztem is a játékodat. A legjobbakat neked!" – írta a Twitteren a világ- és Európa-bajnok spanyol kapus, aki a 2005. november 20-án rendezett El Clásicón örökre megjegyezte Ronaldinho minden mozdulatát.

A felejthetetlen mérőzésen a Barcelona 3-0-ra győzött a Real Madrid vendégeként. A duplázó Ronaldinhót pedig felállva tapsolta a Santiago Bernabéu Stadion közönsége.

„Nagyon érzelemdús pillanatok voltak számomra. Soha nem felejtem el, hiszen az ellenfél szurkolói nem túl gyakran tapsolják meg az embert.

Az ilyesmire nem nagyon számít az ember. Nem tudtam, hogy hasonló korábban csak Maradonával fordult elő"

- mondta Ronaldinho élete egyik legjobb mérkőzése után.

Ronaldinho legnagyobb sikereit a Barcelonánál érte el, ahol spanyol bajnok és Bajnokok Ligája-győztes volt. 2005-ben Aranylabdát nyert. Miután elhagyta a katalánokat, játszott a Milánban, majd visszatért Brazíliába. Utolsó csapata a Fluminense volt.