Az Independiente nyerte a a Copa Sudamericanát

Independiente
Rio de Janeiro, 2017. december 14. Az argentin Independiente játékosai ünnepelnek, miután 2-1-re legyőzték a brazil Flamengo együttesét a dél-amerikai kupasorozat, a Cope Sudamericana döntőjében a Rio de Janeiró-i Maracana Stadionban 2017. december 13-án. (MTI/EPA/Marcelo Sayao)
Vágólapra másolva!
Az argentin Independiente labdarúgócsapata nyerte meg a második számú dél-amerikai kupasorozatot, a Copa Sudamericanát, miután a döntő visszavágóján döntetlent ért a brazil Flamengo ellen a legendás Maracana Stadionban.

Az argentin együttes minimális, 2-1-es előnnyel utazott el Rio de Janeiróba, ahol aztán fél óráig tudta megfékezni a hazaiak rohamait, amikor Lucas Paqueta megszerezte a vezetést a Flamengónak.

A brazil csapat azonban nem sokáig örülhetett az előnynek, az Independiente ugyanis tíz perccel később - a 18 éves Ezequiel Barco révén - büntetőből kiegyenlített. A 11-est a videóbíró segítségével ítélte meg a játékvezető, miután bebizonyosodott, hogy Gustavo Cuellar szabálytalankodott Maximiliano Mezával a 16-oson belül.

Az argentin Independiente játékosai ünnepelnek, miután 2-1-re legyőzték a brazil Flamengo együttesét a dél-amerikai kupasorozat, a Cope Sudamericana döntőjében a Rio de Janeiró-i Maracana Stadionban Forrás: MTI/EPA-EFE/Marcelo Sayao

A második félidőben mindkét csapatnak voltak lehetőségei, de újabb találat nem született, így 3-2-es összesítéssel az Independiente diadalmaskodott, s története során másodszor hódította el a Copa Sudamericanát.