Vágólapra másolva!
A holland edző, Henk te Cate, aki korábban az MTK-nál, a Barcelonánál és a Chelsea-nél is dolgozott, szerda este az al-Dzsazirával a Real Madrid ellen szerepel a klubvilágbajnokság elődöntőjében.

A holland edző a meccs előtt viccesen megjegyezte, csapatának három buszt kell majd leparkolnia a Real Madrid elleni meccsen a gólvonalon. Henk ten Cate elmondta, lehet a Manchester United menedzserétől, José Mourinhótól kellene kölcsönkérnie.

Henk ten Cate, az al-Dzsazira edzője Forrás: AFP/Nezar Balout

A portugált gyakran vádolják, hogy a nagycsapatok ellen túlságosan is védekező felfogásban állítja ki aktuális csapatait, azaz leparkolja a buszt.

Az al-Dzsazira meglepetésre kiütötte az új-zélandi Auckland Cityt és a japán Urawa Red Diamonds csapatát is, így szerzett jogot, hogy az elődöntőben a Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid ellen mérkőzhessen.

„Három buszra lesz szükségünk, talán Mourinho hozhatna még kettőt"

– viccelődött a holland. „Lehet álmodozni, de maradjunk a realitásoknál, nincs túl sok esélyünk a győzelemre. A minőségben hatalmas a különbség a Real Madrid javára, de a csapatom a végsőkig fog küzdeni" – mondta Ten Cate.

„A játékosaim minden héten a spanyol, angol, olasz bajnoki meccseket nézik, most pedig testközelből küzdhetnek ezekkel a játékosokkal, mint az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldóval. Mindenki nagyon motivált, remélem, nem lesznek túlságosan idegesek. Sokan játszanak Play Stationnel a buszon a meccsek előtt és sokan a Madridnak szurkolnak, így ismerik az összes játékost. Biztosan fura lesz nekik most élőben találkozni velük" – tette hozzá a holland.

Lesz más ismerős arc is az arab csapatnál, hiszen az Arsenal korábbi kapusa, Manuel Almunia a csapat kapusedzője.

Az al-Dzsazira-Real Madrid meccset szerda este 18.00 órától rendezik.