Scolari ülhet a vb-résztvevő válogatott kispadjára

Guangzhou Evergrande competes against Yanbian Funde at 27th round of 2017 CSL China Chinese CSL super league 2017 football
Head coach Luiz Felipe Scolari of Guangzhou Evergrande Taobao reacts in the 27th round match against Yanbian Funde during the 2017 Chinese Football Association Super League (CSL) in Guangzhou city, south China's Guangdong province, 13 October 2017.
Vágólapra másolva!
Luiz Felipe Scolari is esélyes a világbajnoki résztvevő ausztrál labdarúgó-válogatott szövetségi kapitány posztjára.

- erősítette meg brazil újságok információját Scolari. Hozzátette: az ő neve is ott van az ausztrál szövetség jelöltjei között.

A 69 éves brazil szakember honfitársait irányítva

2002-ben megnyerte a vb-t, míg két évvel később Portugáliával döntőt játszott az Európa-bajnokságon.

Utóbbi csapat élén a 2006-os vb-t a negyedik helyen zárta. Scolari az elmúlt három évben a kínai Kuangcsou Evergrande vezetőedzője volt, ám nem hosszabbította meg szerződését, amely november végén lejárt. A trénerrel kapcsolatban - aki kizárta annak a lehetőségét, hogy visszatérjen Brazíliába - akkor olyan hírek láttak napvilágot, hogy szívesen irányítana egy válogatottat a jövő évi oroszországi világbajnokságon.

Luiz Felipe Scolari Ausztláviával is nagyot alkotna Forrás: Imaginechina/Zhong zhenbin - Imaginechina/Zhong Zhenbin

Ange Postecoglou, az ausztrálok korábbi szövetségi kapitánya családi okokra hivatkozva azt követően mondott le, hogy csapatát kijuttatta a vb-re.

A tréner utódját kereső ausztrálok azóta már érdeklődtek az argentin Juan Antonio Pizzinél is, a chilei válogatottat elhagyó szakember azonban november végén a szintén vb-résztvevő szaúdi együtteshez szerződött.

Múlt héten Jürgen Klinsmann - akit tavaly novemberben menesztettek az amerikai szövetségi kapitányi posztról -

jelezte, hogy szívesen irányítaná az ausztrál csapatot,

és helyi sajtóértesülések szerint egy közeli barátján keresztül puhatolózásokba kezdett.

A jövő évi, oroszországi vb-n az ausztrálok Dániával, Franciaországgal és Peruval szerepelnek a C csoportban.