Öngól döntött a két koreai fociválogatott mérkőzésén

EAFF E-1 Football Championship Final / N. Korea VS S. Korea
Members of South Korea celebrate after getting an own goal during the second half of the EAFF E-1 Football Championship Final match against North Korea at Ajinomoto Stadium in Chofu City, Tokyo on Dec.12, 2017. South Korea won by 1-0. ( The Yomiuri Shimbun )
Vágólapra másolva!
A Koreai Köztársaság öngóllal 1-0-ra nyert kedden a Koreai NDK ellen Tokióban, a Kelet-ázsiai Kupa négyes döntőjének második fordulójában.

- mondta az észak-koreai válogatott norvég szövetségi kapitánya, Jorn Andersen. A szakember hozzátette: futballistái a találkozó első harminc percében idegesen és rosszul játszottak.

A mérkőzést elődöntő egyetlen találat a 64. percben, az észak-koreai Ri Jong Cshol (Ri Yong-Chol) öngóljából született. A dél-koreaiak négy ponttal a második, az észak-koreaiak pont nélkül a negyedik helyen várják a körmérkőzéses esemény szombati zárófordulóját.

A sport a politika felett áll Forrás: The Yomiuri Shimbun/Yomiuri/Kenichi Unaki

A torna négyes döntőjére a selejtező második szakaszában győztes észak-koreai játékosok csak rendkívüli vízummal utazhattak Japánba. A rendező szövetség ennek apropóján örömét fejezte ki, közleményükben pedig utaltak arra, hogy a "sport a politika felett áll".


A Kelet-ázsiai Kupát 2003-tól kétévente rendezik meg. Az ázsiai sorozatban címvédő, világbajnoki résztvevő dél-koreai válogatott három sikerével (2003, 2008, 2015) csúcstartónak számít.