Lemondott Gareth Bale-ék szövetségi kapitánya.

Gareth Bale
Wales' striker Gareth Bale reacts after having his shot saved by Austria's goalkeeper Heinz Lindner during the FIFA World Cup 2018 qualification international football match between Wales and Austria in Cardiff, south Wales, on September 2, 2017. / AFP PHOTO / Geoff CADDICK
Vágólapra másolva!
Chris Coleman pénteken jelentette be, hogy már nem ő a walesi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Az országos sportági szövetség (FAW) honlapján megjelent közlemény emlékeztet rá, hogy az edző 2012 januárjában rendkívül nehéz helyzetben vette át a nemzeti csapatot, amellyel előbb kijutott a tavaly nyári, franciaországi Európa-bajnokságra, majd ott az elődöntőig menetelt.

"Nagyon csalódottak vagyunk, hogy Chris kapitányi időszaka véget ért. A szövetség, és egész Wales örökké hálás lesz neki az elmúlt hat évben végzett munkájáért" - mondta Jonathan Ford, a FAW vezérigazgatója.

Már nem Chris Coleman a walesi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya Forrás: AFP/Geoff Caddick

Hozzátette, Coleman a média reflektorfényét kerülve rendszeresen átutazta az országot, hogy beszéljen a játékosokkal és a szurkolókkal. A szövetség első embere azt is elárulta, hogy a 47 éves edző a jövőben minden bizonnyal ismét egy klubcsapatot fog irányítani.

A walesi válogatott a tavalyi sikerei ellenére nem jutott ki a jövő nyári, oroszországi világbajnokságra.