Vágólapra másolva!
Pierre-Emerick Aubameyang, a Borussia Dortmund gaboni labdarúgója nem érti, hogy miért kapott fegyelmit klubjától.

"A milánói utam után megértettem és elfogadtam a büntetést, mert tudtam, hogy megszegtem egy szabályt" - utalt az egy évvel ezelőtt történtekre a német Bild újságnak a támadó. Hangsúlyozta: a mostani büntetést viszont nem érti. "Nem akartam késni" - mondta.

Pierre-Emerick Aubameyang túllőtt a célon Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Patrick Seeger

A lap úgy tudja, hogy a 28 éves labdarúgó 35 percet késett a csütörtöki edzésről, és hét napon belül ez már a harmadik ilyen jellegű fegyelmi kihágása volt. Továbbá a klub engedélye nélkül vezette körbe az edzőközpontban barátját, a freestyle-os Sean Garniert, aki reklámfilmet is készített.

A Reviersport című helyi lap szerint a csapattársakat bosszantja, hogy a klubnál kivételeznek az afrikai csatárral, aki "minden második edzésről elkésik, rossz hatással van a csapat hangulatára, és érinthetetlennek tartja magát".

Aubameyang ezen a héten Barcelonában járt, ahol találkozott korábbi csapattársával, Ousmane Dembélével. Állítólag egy éjszakai bárban is jártak, az utazásról pedig fényképeket tettek közzé az interneten, amelyeket később a menedzsere törölt. A legfrissebb hírek szerint klubja engedélyezte, hogy a katalán városba látogasson.

A Borussia Dortmund a legutóbbi négy bajnoki fordulóban mindössze egy pontot szerzett, az együttes a 12. forduló pénteki (mai) játéknapján Stuttgartban lép pályára. A klub döntése értelmében Aubameyang - aki tíz találattal második helyen áll a bajnoki góllövőlistán - nem léphet pályára a mérkőzésen.